Droom jij van ontspannen buitenritten of wandelingen, maar blijft je paard liever thuis?

Ontdek hoe je je paard helpt om te ontspannen zodat jullie samen kunnen genieten van de natuur en elkaar

Blijft jouw paard liever thuis...

 

... omdat hij het erf niet af wil, niet vooruit te branden is op de heenweg, of zo loopt te dribbelen dat je er bijna zeeziek van wordt?

Of is je paard continu aan het hinniken naar de thuisblijvers en loopt hij met zijn hoofd in standje giraf, terwijl zijn rug compleet weggedrukt is en hij nauwelijks te houden is op de terugweg?

Misschien dat hij plotseling gaat staken, bijna achteruit de sloot in loopt, of zich in een fractie van een seconde om weet te draaien, waarbij je soms net wel en soms net niet kan blijven zitten?

Het kan ook zijn dat je de ultieme stresskip in paardenvorm hebt en je paard schrikt van elk blaadje, elke mug en van elke grasspriet die verkeerd staat.

Om het nog maar niet over honden, koeien, alpaca's, sproeiers, mensen met paraplu's en robotgrasmaaiers te hebben.

Elke fiets, auto, vrachtwagen of tractor is voor hem een reden om met vier benen de lucht in te springen, waarna hij als een malle gaat bokken of steigeren, het bit vastpakt en in volle galop terug richting stal wil racen.

 

Kortom, jouw realiteit is het tegenovergestelde van een ontspannen ritje of wandelingetje met je vierbenige maatje...

 

Zou jij ook zo graag van die leuke oortjesfoto's willen maken, maar is je paard minder enthousiast?

Staken, steigeren, bokken, of op hol slaan als je met je paard naar buiten wilt? Daar is iets aan te doen!

Zo jammer als je droom daardoor niet uitkomt...

 

Natuurlijk heeft iedereen in je omgeving je verteld wat je zou moeten doen:

"Zal ik het proberen? Dan rijd ik hem er wel doorheen."

"Gewoon aanpakken; laat hem zien wie de leider is!"

"Een keertje een flinke tik met de zweep, dan leert hij het wel!"

 

Je hebt het geprobeerd. Maar het werkte niet. En het voelde absoluut niet goed. Want dwang en de harde hand zijn jouw ding niet.

 

Ondertussen heb je de hoop opgegeven dat die fantastische ritten en wandelingen door de natuur ooit nog werkelijkheid zullen worden. Terwijl je je paard juist gekocht had om samen van de bossen, de hei, de duinen en het strand te gaan genieten.

Zou je je paard dan toch moeten verkopen?

 

Nachtenlang lig je er wakker van.

 

Stel je voor...

... je stijgt op of doet je paard zijn halster of kaptoom om en rijdt of wandelt rustig van stal vandaan. Je paard heeft zijn hoofd en hals lekker laag en stapt in het tempo dat jij in gedachten had. Komen jullie langs iets spannends, dan kijk je daar samen even naar. Zonodig laat je je paard even snuffelen om te ontdekken dat er niets aan de hand is, waarna jullie rustig doorstappen.

Je gaat draven waar je wilt, pakt een galopje als dat goed voelt voor jullie allebei en geniet met volle teugen van de omgeving. Wat een feest: je paard heeft het duidelijk net zo naar zijn zin als jij! Op de terugweg laat je je vierbenige maatje aan een losse teugel of een los lijntje uitstappen; versnellen doet hij namelijk niet. Na een ontspannen rit of wandeling komen jullie terug bij stal, allbei uitkijkend naar de volgende keer.

 

Droom jij hier ook van? Dan help ik jullie graag op weg!

 

 

Na mijn coachende trainingen...

 

* begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* weet je welke signalen je vierbenige maatje je geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt.

* heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* ben je je bewust van je eigen spanningssignalen.

* ben je een kei geworden in ontspannen.

* ben je ook op momenten dat je paard of jij je dag niet hebt, in staat om toch samen te genieten.

* weet je wat je moet doen om gevaarlijk gedrag te voorkomen en wat je doet als er toch iets geks gebeurt.

* staan plezier en ontspanning voor jou en je paard altijd op de eerste plek.

 

Ofwel: #Blijpaard en #Blijmens

 

Op Pad met je Ontspannen Paard

6 maanden intensieve een-op-een begeleiding om samen met je ontspannen paard op pad te gaan.

Na de eerste coachende training met adviesgesprek - 'In Harmonie met je Paard naar Buiten' - begeleid ik jou en je paard nog 4 keer op jullie locatie. Je mag me tijdens de cursus en 1 maand erna onbeperkt appen voor vragen en tips.

€495,=

excl. 5x reiskosten

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 175 euro excl. reiskosten te betalen? Dat kan ook!

Geldig tot één jaar na aankoop. De reiskosten voldoe je voor elke training bij jou en je paard op stal.

Een training duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. De eerste afspraak - 'In Harmonie met je Paard naar Buiten' - duurt zo'n 2 uur. Hiervoor vul je van tevoren de Paard- en Ruiterscan in. Trainingen kunnen 1 of meerdere pauzes bevatten, afhankelijk van de leeftijd, ervaring en het gedrag van het paard.

Buitenrijden en -wandelen is universiteitsniveau

Veel paarden die problemen hebben tijdens het buitenrijden of wandelen buiten het erf, hebben last van verlatingsangst of vinden het moeilijk om hun vertrouwde terrein te verlaten. Het kan ook zijn dat ze bepaalde dieren, voertuigen of andere spullen die jullie onderweg tegenkomen hartstikke spannend vinden. Of dat hun basis spanningsniveau zo hoog is, dat ze weinig mentale ruimte hebben voor alles wat je buiten het erf kunt tegenkomen.

Ik zeg altijd dat buitenrijden en -wandelen universiteitsniveau is voor je paard. Alles wat jij hem geleerd hebt komt dan samen. Heb jij het gevoel dat jouw paard nog niet op dat niveau zit, of heb je een jong paard dat net de kleuterschool heeft afgerond, dan help ik je graag om ervoor te zorgen dat hij de ontbrekende diploma's binnenkort wel op zak heeft.

 

Belangrijk om het tempo van je paard te volgen

Als je je paard dwingt om te snel dingen te doen die hij nog niet aankan, dan kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen: bokken, steigeren, 180 graden de andere kant uitgaan, in blinde paniek terug richting stal. Allemaal tekenen dat je maatje in de overlevingsstand zit. Dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen. Vandaar dat het zo belangrijk is om kleine stapjes te maken bij het vergroten van de comfort zone van je paard. Reageert hij enorm gespannen? Dan maken we de stapjes nog kleiner.

Verder gaan we uitdagende situaties opzoeken, zodat zowel je paard als jij leert om daarmee om te gaan. Uiteraard zullen we deze schriktraining (zonder schrik) in eerste instantie in de veilige omgeving van de bak, paddock of wei doen, maar naarmate we verder komen met de trainingen, herhalen we onderdelen van de schriktraining in het bos of op een veld in de buurt van stal.

 

Coaching en training van je paard EN jou

Direct vanaf het begin heb jij het touwtje of de teugels van je paard in handen. Ik geloof er namelijk niet in om jouw paard voor je te trainen terwijl jij langs de kant staat toe te kijken. Want als ik in weer in mijn brandweerwagentje stap om naar de volgende buitenruiter of wandelaar-met-paard te rijden, moet je het tenslotte zelf doen. En ik ben meestal niet elke dag bij je.

Vandaar dat ik je liever coach om zelf te leren inspelen op wat er gebeurt, wat er nog niet lekker loopt en wat juist wel goed gaat. Natuurlijk zal ik zo nu en dan even je paard overnemen om een bepaald techniekje voor te doen. En als er iets geks gebeurt, dan ben ik er ook voor jullie allebei. Maar het doel is dat jij zoveel mogelijk zelf aan de slag gaat, terwijl ik jou en je paard daarbij begeleid.

 

Geen "quick fixes", maar jarenlang plezier

Ik geloof niet in "quick fixes" en "one size fits all"-oplossingen. In de jaren dat ik met paarden werk, workshops volg en aan clinics meedoe, ben ik nog geen enkele methode tegengekomen die alle problemen bij alle paarden en alle mensen oploste. En al zeker niet in een ochtendje of middagje.

Elk paard en elke eigenaar is uniek en ze hebben allebei een unieke achtergrond en omgeving. Zeker als een probleem al een tijd speelt, of langzamerhand erger is geworden, wil ik samen met jou uitpuzzelen waar het door ontstaan is en die oorzaak stapje voor stapje oplossen. Dat duurt misschien wat langer, maar zo kan jij uiteindelijk jarenlang zorgeloos genieten samen met je paard in plaats van een maand, een week of een dag.

Bijkomend voordeel is dat stel dat je je paard naar een andere plek zou verhuizen, hij of jij een tijd uit de running bent geweest, of je op een gegeven moment een nieuw paard zou krijgen, je precies weet hoe je zelf naar hetzelfde punt toe werkt.

 

Ik ben Hester Stasse en ik help jou en je paard om feestjes van jullie buitenritten en wandelingen te maken in plaats van flops!

Waarom zou je voor mij kiezen?

Mijn naam is Hester Stasse en ik vind buitenrijden en wandelen met een paard of pony het leukste wat er is!

Via mijn eigen ervaringen en die met mijn klanten heb ik door de jaren heen een heleboel handige tips en tricks verzameld om op een veilige manier om te gaan met de uitdagingen die je buiten het erf kunt tegenkomen.

Die deel ik graag met jou via mijn blogs, artikelen, podcast en uiteraard de trajecten waarin ik jou coach om zelf te leren inspelen op zowel wat er niet lekker loopt als wat er juist wel goed gaat.

Na een heleboel omwegen kwam mijn droom om samen met een paard te genieten van de natuur uiteindelijk uit. Mijn excursies buiten het erf leverden me ook een aantal wilde verhalen op die gelukkig net goed afliepen. Ik had mazzel, maar dat geldt helaas niet voor een groot aantal andere buitenruiters en wandelaars-met-paard. Toen ik me erin ging verdiepen, ontdekte ik dat de meeste ongelukken gebeuren omdat paardenmensen de signalen van hun paard maar ook die van zichzelf negeren.

Dat kan en MOET anders!

Omdat ik zo lang heb gedroomd van ontspannen buitenritten en wandelingen, gun ik die jou ook. Maar dan wel zonder ongelukken! En met respect voor de gevoelens van je paard en jou!

Vandaar dat het mijn missie is dat alle bewuste paardenmensen kiezen voor ontspanning en plezier voor hun paard en zichzelf tijdens hun buitenritten en wandelingen samen. Vandaar dat ik ook jou graag leer hoe je de signalen van je paard en jezelf serieus neemt om samen te genieten buiten het erf.

 

Wil jij dat ook?

In 6 maanden help ik jou en je paard op pad!

 

Deze buitenruiters en wandelaars-met-paard gingen je voor:

Tessa over mijn begeleiding op locatie:

"Na veel twijfelen contact gezocht met Hester. Buitenrijden zonder problemen, angst of steigeren was wat ik enorm graag zou willen. Nooit verwacht dat zo iemand als Hester hierbij kon helpen. Mede hierdoor konden wij eindelijk op onze leslocatie komen en met veel lessen en trainen rijden wij nu ook buitenritten van ruim 7 kilometer zonder problemen.

Hester super bedankt👍🏻"

Jacqueline van den Bosch over mijn begeleiding op locatie:

"Onze Haflinger Nando (foto) had verschillende problemen:

* Hij vertoonde dominant gedrag naar andere paarden.

* Hij wilde niet alleen mee het erf af om alleen mee te gaan naar buiten (rende dan terug naar huis).

* Hij toonde geen respect voor ons, rende dwars door je heen.

Wij hadden al verschillende trainingen geprobeerd dus we dachten dat het misschien deze keer waarschijnlijk ook niet ging lukken. Maar wij zijn nog steeds verbaasd over hoe effectief de gedragstraining is geweest. Nog steeds krijgen we complimenten van mensen die Nando van vroeger kennen en die hem niet meer terug kennen in gedrag. We hebben een compleet ander paard terug gekregen.

 

Nando op een van de vele ontspannen buitenritten die hij ondertussen met Jacqueline en haar dochters heeft gemaakt. Ze rijden tegenwoordig zelfs bitloos door het bos en zijn in 2021 tweede geworden bij het NK TREC!

Hesters trainingen waren makkelijk te begrijpen en je kreeg handige tips. Wat me het meeste trok aan de trainingen was

1 Dat er goede tips gegeven werden waar we buiten de training zelf mee aan de slag konden en zo dus met Nando zelf konden oefenen waardoor we extra vooruitgang boekten.

2 Dat Hester overal de tijd voor nam; ze nam echt de tijd die Nando nodig had.

3 Als er iets mislukte bleef Hester volhouden en door gaan tot het gelukt was. Ze gaf nooit op en daardoor konden we elke training positief afsluiten.

 

Ik zou Hesters trainingen zeker aanbevelen voor iemand met hetzelfde probleem of andere gedragsproblemen bij paarden. Bedankt voor alle hulp, Hester, en ook bedankt voor alle tips via app."

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden . Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.


Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je de complete coachings- en/of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.

Reiskosten

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel. Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het schema.

Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens ditzelfde schema. Helaas kan ik niet altijd garanderen dat het me lukt om meerdere afspraken op de dag van jouw voorkeur te plannen, of kan het een paar weken duren voordat ik opnieuw in de buurt ben. Als jij een paar geinteresseerden in de buurt kent, dan wordt het uiteraard een stuk makkelijker! ;-)

Op aanvraag is het mogelijk om een of meerdere coachende trainingen af te spreken op een fijne locatie in de buurt van Eindhoven. Hier verzorg ik regelmatig trainingen en coachingssessies (buitenbak). Ik vraag een bijdrage van 25 euro voor de huur van deze locatie.

Let op! Het is ook mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Zie de FAQ voor meer informatie.

Reiskostenschema