Schriktraining Zonder Schrik

Schrikt jouw paard overal van?

 

Boskabouters en bakkabouters... Gek word je ervan! Als je paard weer eens zonder enige reden opzij springt. Als het elke keer een gedoe is om dat ene stukje van jullie route door te komen. Als het rodeo wordt op het moment dat je je jas over de bakrand hebt gehangen. Om maar niet te praten over wanneer jullie een tractor, koe of hond tegenkomen tijdens je wandeling buiten het erf. Laat staan dat er plotseling een plastic zakje opwaait. Echt. Niet. Leuk.

 

Ziet jouw paard of zij overal bak- en boskabouters en zou je graag willen weten hoe je hem of haar daarop kunt trainen?

Samen vertrouwen opbouwen

Reacties van klanten:

Greet: Ik heb schriktraining van Hester gehad , na een trauma van mijn vorige paard. Mijn vertrouwen was ik kwijt , ook in mijn nieuwe paard. Hester heeft ons zo ongelofelijk geholpen , zo dankbaar daarvoor. Door haar rust, liefde en passie en inzicht , zoveel van haar geleerd , ook over mijzelf . Daardoor ben ik veel beter gaan communiceren met mijn paard, en is iedere keer een feestje !

Marleen: "Hele leuke schriktraining gehad. Bomproof onze Goof.👍🏼😉"

 

Voorbeelden van dingen waar je paard bang voor kan zijn: wapperende vlaggen, plastic zakjes, vreemde ondergronden, schaduwen, smalle of lage doorgangen, (groot) verkeer, vuilcontainers, honden, koeien, alpaca's, varken, gekke of harde geluiden, mensen die ongebruikelijke dingen doen, boomstronken, vogels...

Staat dat ene ding of dier waar jouw paard of pony van schrikt er niet bij? Neem dan toch contact op - er valt bijna altijd wel iets aan te doen.

Of misschien heb je hier last van:

 

* Je pony is als de dood voor zelfs het kleinste plasje water dat hij tegenkomt.

* Je krijgt je paard met geen mogelijkheid over dat smalle bruggetje.

* In het bos springt je pony opzij als er een blaadje uit de boom valt of er een vogel voor hem langs vliegt.

* Je paard weigert om langs vuilcontainers te lopen.

* Normaalgesproken is je pony hartstikke stoer tijdens buitenritten, maar als iemand de was buiten heeft gehangen, gaat hij in galop de andere kant uit.

* Op straat loopt je paard dwars door alle tuinhekjes heen zodra iemand zijn paraplu opent.

 

Het resultaat is dat…

* Je maar geen buitenritten of wandelingen meer maakt.

* Je regelmatig veel tijd kwijt bent aan omwegen om spannende situaties te vermijden.

* Je sowieso niet meer ontspannen in je zadel zit.

* Het zo nu en dan gewoon gevaarlijk is om op je paard of pony buiten te rijden.

 

…en daardoor is het plezier dat je met je paard dacht te hebben volledig verstoord.

 

Bakkabouters...

 

... sommige paarden zien er zo nu en dan eentje, sommige zien ze overal en altijd. Ook boskabouters zijn populair. Nou ja, niet bij jou natuurlijk, want wat is het irritant als je paard elke keer gaat racen, bokken, steigeren of compleet bevriest op het moment dat hij iets geks ziet. En die puntmutsen kunnen niet alleen je rijplezier grondig bederven, maar ook gevaarlijke situaties veroorzaken.

 

Gewoon maar accepteren dat je paard zo is? Dat hoeft niet!

Want ik help jou en je paard graag om ontspanning te vinden als je paard het spannend vindt. Schriktraining heet dat officieel, alhoewel we echte schrik zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Anders leert je paard namelijk niets.

 

Door actief aan de slag te gaan met de dingen waar hij van uit zijn stekker gaat en dat stapsgewijs op te bouwen, sta jij steviger in je schoenen de volgende keer dat je in een uitdagende situatie belandt. En je paard ook.

Na mijn schriktrainingen-zonder-schrik (met klik)...

 

* begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* weet je welke signalen je paard geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt en heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* ben je je bewust van je eigen spanning en hoe je die loslaat.

* ben je ook op momenten dat je paard zijn dag niet heeft in staat om je aanpak zo aan te passen dat jullie toch samen genieten.

* weet je wat je moet doen om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe je het kunt omzetten in positief gedrag.

 

En wordt het dus een stuk fijner en veiliger voor jou en je paard.

Boskabouters de Baas

 

Na 'In Harmonie met je Paard', de eerste, langere coachende training met adviesgesprek, ga je 3 keer ongeveer 1,5 uur bij je paard en jou op locatie aan de slag met de bos- of bakkabouter-fobie van je paard. In de trainingsperiode kan je me onbeperkt appen of sms'en voor vragen en tips.

€405,=

excl. 4x reiskosten

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 145 euro excl. reiskosten te betalen? Dat kan ook!

Losse Puntmutsen-training

 

Bij je paard en jou op locatie aan de slag met een onderdeel van de boskabouter-fobie van je paard. Totale duur zo'n 1,5 uur.

€95,= per keer

excl. 1x reiskosten

Geldig tot één jaar na aankoop. De reiskosten voldoe je voor elke training bij jou en je paard op stal.

Een coachende training duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. 'In Harmonie met je Paard', de eerste coachende training met adviesgesprek, zo'n 2 uur. Afspraken kunnen 1 of meerdere pauzes bevatten, afhankelijk van de leeftijd, ervaring en het gedrag van het paard. Je leest de verdere voorwaarden onderaan deze pagina.

 

Sta jij ook te trappelen om korte metten te maken met jullie bak- of boskabouters? Ik wel!

Schriktraining in een Groep: Met meer is het nog leuker!

Ken je nog iemand bij jou op stal of in de buurt die wel zo’n training zou kunnen gebruiken? Of ben je voor je manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit die niet alleen hartstikke leuk is, maar waar je ook een heleboel van leert? Dan is een schrik- en obstakeltraining voor meer personen iets voor jullie!

In groepjes van maximaal 4 combinaties gaan we aan de slag. Uiteraard kunnen we meerdere groepjes van 4 op een dag plannen. Bijkomend voordeel van samen trainen is niet alleen dat het veel leuker is, maar ook dat je van elkaar kunt leren. Je ziet hoe de andere combinaties met hun verschillende karakters en achtergronden op de uitdagingen reageren vergeleken met hoe jij en je paard dat doen. Natuurlijk kan je ook van paard wisselen om eens te kijken hoe dat voelt.

Naast de training(en) zelf kan ik een (online of live) lezing geven over hoe het komt dat paarden zo heftig kunnen reageren en wat je daaraan kunt doen. Zo kan je de theorie direct in de praktijk uitproberen en haal je het maximale uit de training.

Heb jij er net zoveel zin in als ik?

App of mail me om jullie wensen te bespreken. Let op: mijn antwoord kan bij je ongewenste berichten/spam terecht komen, dus houd dat even in de gaten als je niet uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord hebt gekregen.

 

Samen met je paard de slingers ophangen!

 

Een speeltuin voor paarden en mensen - daar verander ik jullie buiten- of binnenbak in als ik een schriktraining voor meer personen kom geven.

 

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden . Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je de complete coachings- en/of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.

 

Voor trainingen en workshops met groepen van twee of meer mensen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen - mail *, app of bel even om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Zeker bij grotere groepen is het een aanrader om de training(en), clinic(s) of workshop(s) te combineren met een lezing over hetzelfde onderwerp.

 

* Let op: Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!