Hartstikke leuk dat je meer wilt weten over paardengedrag en hoe je je trainingen leuker kunt maken voor jezelf en je paard! Kijk even in de Index om snel informatie te vinden over het onderwerp waar jij naar op zoek bent.

Hartelijke groet,

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

PS: Gemiddeld 1 keer per week inspiratie voor jou en je Very Important Horse(s) in je inbox? Laat je naam en mailadres achter via deze link.

Mijn meest recente blogs en artikelen

 

Hitte-index voor paarden

Je paard warmt 3 tot 10 keer zo snel op als jij zodra hij harder gaat bewegen dan stap. En daardoor kan hij heel snel oververhit raken als je gaat rijden of mennen bij heet weer. Maar wanneer loopt je paard nou het risico om "oververhit" te raken?

Klik hier om meer te lezen

 

"Van een boterham is nog nooit iemand doodgegaan"

Net zag ik weer hoe de geitjes in het weitje van een buurtgenoot blèrend naar het hek rolden (ze zijn namelijk tonnetjerond) toen er een opa met kleinkindjes opdook. Uiteraard allen gewapend met een flinke zak brood in hun knuistjes. Dus hoog tijd voor de #dooddoener van de week

Klik hier om meer te lezen

 

 

Je paard zou graag willen dat je weer in een berenvel rond zou lopen

Toen we nog in berenvelletjes rondwandelden, was onze spanning iets dat "aan" of "uit" stond. De uitkomst van je vluchtactie omdat een beer je tot avondmaaltijd had gebombardeerd was ofwel dat je die avondmaaltijd werd, ofwel dat je met de schrik vrijkwam en weer "uit" kon. Daarop volgde een periode van rust en herstel, zodat je een paar uur later of de volgende dag weer even hard zou kunnen rennen, klimmen of vechten om je hachje te redden. Maar tegenwoordig staan we bijna altijd "aan"...

Klik hier om meer te lezen

 

Is jouw paard in vakantiestemming?

"Vakantie? Mijn paard heeft het hele jaar vakantie, die luie donder. Behalve op de tijden dat ik bij hem ben natuurlijk, want dan moet hij flink aan de bak!" Zomaar een reactie...

Nou ben ik iemand die op vakantie graag leuke dingen doet en daarbij het liefste mentaal en fysiek uitgedaagd wil worden. Hoeft niet tegelijkertijd trouwens. Op het strand liggen nietsen is zeg maar niet zo mijn ding. Hoe zou dat bij paarden zitten?

Klik hier om meer te lezen

 

Vervang "stom" door "interessant"!

Ze heeft een compleet andere blik dan toen ik haar en haar merrie voor het eerst ontmoette. In plaats van tranen en een wanhopige frons, siert een brede glimlach haar gezicht en glinsteren er pretlichtjes in haar ogen. Hoe cliche het ook klinkt, ze straalt gewoon!

"Ik heb van het weekend voor het eerst weer gedraafd. Zonder angst!" De laatste twee woorden komen uit haar tenen. "Eigenlijk was ik het helemaal niet van plan, maar nadat ik stukje had gestapt, voelde het gewoon goed om aan te draven. En toen ging het ook goed!"

Klik hier om meer te lezen

 

 

Je jeugdige onbevangenheid: POEF, weg!

Haar ogen dwalen naar de horizon en er speelt een glimlachje om haar lippen. "Vroeger..." zucht ze. "Vroeger was het de hemel op Aarde met paarden. Toen klom ik zonder zadel of hoofdstel op een pony. Gewoon het touwtje aan twee kanten van het halster vast en gaan. Want je ging toch niet vanuit de wei terug naar stal lopen als je erop kon zitten? Maar nu... ook al is mijn paard doodbraaf, schrik ik overal van, durf ik het erf niet meer af en lig ik zelfs 's nachts te malen over wat er zou gebeuren als ik er vanaf zou vallen." Ze zucht nog een keer. "Waar is dat vrije gevoel uit mijn jeugd toch gebleven?"

Klik hier om meer te lezen

 

 

*** Oudere blogs en artikelen ***

Op de hoogte blijven van mijn blogs, nieuwe podcast-afleveringen, masterclasses en evenementen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .