Paard in dromenland

Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden wat ik zou aantreffen in de wei toen ik een paardvormig heuveltje zag liggen op de plek waar ik mijn bijrijdpaard Boy verwachtte. Met elke stap die ik zette, veranderde dat vermoeden in zekerheid:


Boy was in dromenland.


Wat doe je op zo'n moment? Ik had in de bak al wat balken klaargelegd om aan Boys balans en proprioceptie (bewustzijn van waar hij zijn voeten neerzet) te werken. Moest ik hem op de been "helpen"?

De grote man bekeek me wantrouwend, maar besloot te blijven liggen toen ik mijn houding verzachtte en een omtrekkende beweging maakte. Want ook al ken ik hem ondertussen 2 jaar, ik had hem nog nooit liggend in de wei aangetroffen. Dus wilde ik hem eigenlijk niet storen.

Even dacht ik dat hij koliek had omdat hij zulke kreunende en steunende geluiden voortbracht en zo nu en dan wat wazig naar zijn buik tuurde. Maar omdat zijn gezichtsspieren ontspannen waren, er telkens vliegen op zijn buik landden en hij half slaapdronken happen gras naar binnen werkte alsof hij genoot van een ontbijt op bed, kon ik die optie gelukkig snel afstrepen.

Het was duidelijk, mijn grote vriend voelde zich compleet op zijn gemak en genoot met volle teugen van zijn ochtendslaapje.


En ik? Ik ben ernaast gaan zitten.


Want ik realiseerde me plotseling welke hint hij me gaf: dat ik veel beter uit de doe-stand kon komen en in de relax-stand. 's Middags moest ik namelijk naar een afstudeerfeest in Tilburg en daarvoor nog even snel naar het centrum van Eindhoven om een zak "stuff" te scoren voor een van mijn 2 verslavingen (thee). Tussendoor natuurlijk nog gauw omkleden om niet al teveel naar paard te ruiken. #gogogo


Eigenlijk was dit zen-moment een cadeautje!


Dus ja, ik ben naast Boy in het gras gaan zitten. En heb genoten van hoe diep hij sliep. Zodat ik ontspannen de auto instapte.

Dank, vriend!


Wat doe jij als je paard in dromenland is als je bij hem komt?


Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .