"Zodra ik de hoek omga met mijn paard, verandert hij in een stresskonijn."

 

"Zodra ik de hoek omga met mijn paard en hij zijn vriendjes niet meer ziet, verandert hij in een stresskonijn," vertelt ze. 🐴➡️💥🐇

 

Haar ogen zijn groot en haar ademhaling komt steeds hoger in haar borst te zitten. "Echt, hij staat dan op het punt om zich los te trekken en keihard terug naar de wei te rennen. Dan ziet hij niets of niemand meer en dendert hij overal doorheen. En ik kan het weten, want dat is al een paar keer gebeurd. Gelukkig is het goed afgelopen, maar stel dat hij tegen een auto aanbotst of een kind ondersteboven rent? Ik moet er niet aan denken!" 🐎😱

 

Ze ademt uit en kijkt me vragend aan. "Wat kan ik op zo'n moment het beste doen: hem meelokken met voer, streng zijn en doorlopen totdat hij ontspant, hem een simpele oefening laten doen die hij goed kent, of toch maar een hengstenketting kopen?"

 

Sowieso is de derde optie een hele goede (zie mijn post van gisteren),

 

MAAR ENKEL EN ALLEEN VOOR PAARDEN DIE NIET DIEP IN HET ROOD ZITTEN! ❌

 

Want als dat wel het geval is, dan is alles wat ze geleerd hebben van het ene op het andere moment uit hun geheugen gewist. En is er maar een optie, namelijk doen wat paarden van nature doen: rennen voor hun leven. En dat was precies wat dit paard op het punt stond om te doen zodra hij met zijn eigenaresse de hoek om ging.

 

Daarom was mijn antwoord: "Omkeren. En het uit het zicht gaan stapje voor stapje opbouwen." 👣😅🐴

 

Want zo kom je er wel. Zonder dat je paard en/of jij het risico lopen om figuurlijk het hoekje om te gaan... 🪦

 

***

 

Weten hoe je je paard kunt helpen om ontspannen weg te gaan van de andere paarden? Een paar keer per jaar geef ik je tijdens mijn ruim 2,5 uur durende online masterclass "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" praktische tips om op een veilige manier om te gaan met deze en andere veelvoorkomende problemen tijdens de buitenritten en wandelingen met je paard. Zodat het feestjes worden in plaats van flops! 😢➡️🥳🐴 Kijk even hier om te zien wanneer de volgende is, of om de opname te bestellen. Tot dan!

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

 

Op de hoogte blijven van mijn blogs, nieuwe podcast-afleveringen, masterclasses en evenementen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .