Gastlessen en lezingen

Ben jij voor je opleiding, manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit waarbij je niet in het zadel zit, maar wel een heleboel opsteekt over paarden en hun gedrag? Dan kom ik graag een gastles of lezing geven over dit onderwerp. En over het thema dat het beste bij jullie past denk ik graag mee. Populaire onderwerpen zijn angst bij paarden, natuurlijk paardengedrag, paardentaal en hoe leert een paard (over deze onderwerpen geef ik ook regelmatig (online) masterclasses). Een combinatie met een clinic, workshop of groepstraining geeft een grote meerwaarde aan de lezing, omdat de deelnemers daarbij direct de praktijk aan de theorie kunnen koppelen.


Lezing over honden- en paardengedrag samen met collega Marion Bekkers (links) van Team Spirit and Dogs in 2019

Lezingen en presentaties


Populaire onderwerpen zijn angst bij paarden, natuurlijk paardengedrag, paardentaal en hoe leert een paard. Een combinatie met een clinic, workshop of groepstraining geeft een grote meerwaarde aan de lezing, omdat de deelnemers daarbij direct de praktijk aan de theorie kunnen koppelen. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je zodat die aansluiten bij jullie wensen. Mail* of app even om een datum te prikken.

Voor een lezing of presentatie van 1,5-2 uur binnen een straal van 10 km vanaf 5694 SP Son en Breugel vraag ik een investering van 250 euro. Daarbuiten vraag ik 50 ct/km aan reiskosten extra vanaf datzelfde adres.


Ik kijk ernaar uit om over mijn favoriete onderwerpen te komen spreken!


Hester, Very Important Horse

* Let op: Mijn reactie op je e-mail kan bij je ongewenste berichten terechtkomen, dus houd even je spam-box in de gaten.


Ondertussen heb ik al met veel plezier (gast)lessen over paardengedrag mogen geven bij Helicon MBO Eindhoven, Helicon MBO 's-Hertogenbosch, Tinley Academie en Dierentrainers Academie. In deze video vertel ik meer over de inhoud van de les die ik bij de Tinley Academie geef.

Gastles over natuurlijk paardengedrag

(Gast)lessen over natuurlijk paardengedrag vind ik een feestje om te mogen verzorgen - of het nou online of op locatie is.