(Online) Masterclasses

Thuis op de bank meer te weten komen over paardengedrag? Een online masterclass over paardengedrag is daar perfect voor. Geen reistijd of kosten, corona-proof, je favoriete drankje bij de hand en toch de vragen kunnen stellen die jou en je paard weer een stap verder gaan brengen. Ondertussen heb ik er al een heel aantal gegeven en ik geniet er elke keer weer van. De onderwerpen waar ik op in ga zijn "Ontspannen Buitenrijden", "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" en "Kruip in de Huid van je Paard" (nieuw!). Hieronder lees je er meer over, terwijl je helemaal onderaan een lijstje met de details vindt die voor alle online masterclasses gelden.Paardenfluisteren - het klinkt magisch en dat is het ook als je een mens en een paard moeiteloos samen door de bak of de natuur ziet bewegen. Maar dat betekent niet dat jij het niet zou kunnen leren. Want net als een vreemde taal leren lezen en spreken, is het een kwestie van weten wat de ander precies zegt en hoe jij jouw boodschap zo helder mogelijk overbrengt.

In de Online Masterclass "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" help ik jou en je paard op weg. Je leert paardentaal (nog) beter te begrijpen EN komt erachter hoe je ervoor zorgt dat je paard jou ook beter "verstaat".


Reactie van een deelnemer aan de vorige online masterclass over paardentaal:

Annelies: "Heel leuk en leerzaam en herkenbaar. Heel knap om dit zo te presenteren. Chapeau!"

Samenwerken gaat veel beter als je elkaar begrijpt. Wil jij dat ook? Ik help jou en je paard graag om jullie communicatie te versoepelen. Bij jou op stal of op afstand.

"Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'"


Paardentaal

In deze Online Masterclass bladeren we als het ware door het woordenboek "Paards-Nederlands / Nederlands-Paards". Ik laat je zien wat je paard je vertelt via zijn lichaamstaal: hoe hij zich voelt, wat hij jou wil zeggen, en wanneer hij een situatie te spannend vindt worden. We kijken samen naar hoe je ziet dat je paard bang/blij/moe/geirriteerd/ziek/opgewonden is. Maar ook naar de kleinere signalen waaraan je kunt merken dat zijn spanning toeneemt. Uiteraard krijg je tips om op een positieve manier om te gaan met wat je paard tegen je "zegt".


Mensentaal

Een gesprek werkt natuurlijk twee kanten uit. Dus ga ik ook in op wat wijzelf onze paarden - vaak onbewust - zeggen. Zoals wat jij uitstraalt via je lichaamstaal, energie, positie en acties en hoe je paard dat interpreteert. Verder bespreken we hoe je het beste kunt reageren als je merkt dat je paard en jij elkaars spanning versterken.


Praktijkvoorbeelden

Tijdens de Masterclass laat ik foto's en filmpjes zien van veelvoorkomende situaties waarbij ik toelicht wat er speelt. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen over waar jij zelf tegenaan bent gelopen met je paard, iets waarmee je niet alleen jezelf maar ook de andere deelnemers helpt. Aan het eind van de masterclass heb je dan ook een hoofd vol tips, handigheidjes en kennis verzameld zodat ook je paard en jij elkaar beter gaan begrijpen.


En jullie meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen!


Let op: weet jij al een heleboel over de lichaamstaal van paarden; herken je bijvoorbeeld de kalmerende signalen en de verschillende gezichtsuitdrukkingen van paarden, dan denk ik dat je geen nieuwe kennis opdoet tijdens deze masterclass. Zeker niet als je ook al veel ervaring hebt met hoe jouw lichaamstaal overkomt op je paard. Weet je hier echter nog weinig over, dan ben je van harte uitgenodigd!


Iets voor jou? Op donderdag 28 januari 2021 geef ik de volgende, dus reserveer een van die 25 beschikbare plekken via de knop, dan ben jij erbij.


Tot gauw!
Hester Stasse, Very Important Horse


"Ontspannen Buitenrijden"


Buitenrijden vind ik een van de meest fantastische dingen om te doen. Samen met je paard genieten van de natuur, de vergezichten en elkaar. DE manier om even alle spanning achter je te laten.


Alleen zijn niet alle paarden even enthousiast om van stal weg te gaan. En sommige paarden doen dat wel, maar gaan onderweg gekke dingen doen waardoor je allesbehalve ontspannen terugkeert. Het kan ook zijn dat jij je zelf niet helemaal veilig voelt op je paard omdat er in het verleden onderweg iets gebeurd is. Allemaal logische redenen om je buitenrijdroom voor je uit te schuiven.


Er zijn 5 factoren die van jouw buitenrit een feestje of een flop kunnen maken:

  1. 1. het basis spanningsniveau van je paard;

  2. 2. hoe je paard omgaat met spannende situaties, dingen en dieren;

  3. 3. hoe makkelijk je paard van zijn erf of maatjes vandaan gaat;

  4. 4. jouw basis spanningsniveau;

  5. 5. hoe jij reageert als je paard iets spannend vindt.


Als je paard of jij op een van deze punten een dikke onvoldoende scoort, dan raad ik je aan om daar eerst mee aan de slag te gaan. In de Online Masterclass "Ontspannen Buitenrijden" zal ik op elk van de 5 factoren ingaan en je tips geven om jullie eerste stappen te zetten op weg naar ontspannen buitenritten.


Zodat jullie binnenkort meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen in de natuur!


Ondertussen heb ik deze online masterclass al drie keer gegeven en de deelnemers waren superenthousiast. Hun reacties kan je op deze pagina lezen.

Iets voor jou? Op donderdag 25 februari geef ik om 19:30 uur de volgende online masterclass over dit onderwerp. Reserveer nu jouw plek; er zijn er slechts 25.


Hester Stasse, Very Important Horse

PS: Alvast lezen over De 5 factoren die van jouw buitenrit een feestje of een flop kunnen maken? Ik heb er een reeks artikelen met tips over geschreven die je hier vindt.

PPS: Op de hoogte blijven van nieuwe online masterclasses, artikelen, blogs, tips en zo nu en dan een aanbieding? Meld je dan aan voor Motivatie in je Mailbox.


Samen genieten als je in het bos, op de hei, in de duinen of op het strand op pad gaat. Wil jij dat ook? Ik begeleid amazones en ruiters zowel ter plaatse als op afstand. Meer informatie over mijn trainingen vind je hier.

Reacties van deelnemers aan de vorige online masterclasses "Ontspannen Buitenrijden":

Willem: "28/04/20 webinar ontspannen buiten rijden gevolgd. Duidelijk en overzichtelijk. Buitenritten zijn ondertussen een vanzelfsprekendheid geworden. Top!"

Shanna: "Webinar gevolgd van Hester. Zeer duidelijk verhaal. Geeft me handvatten voor het ontspannen buitenrijden. Veel inzicht gekregen in het gedrag bij mijn paard. En hoe ik dit kan oplossen. Ze kwam op mij over als een kundig en prettig persoon."

Monique: "Ik ken Hester al een tijdje, wat een leuk en oprecht mens! Ik geniet altijd van haar humoristische plaatjes, en van haar mooie verhalen over buitenrijden en -wandelen. Toen ik zag dat ze daar een masterclass over ging geven, heb ik me dus aangemeld. Ik weet al veel van trainingspsychologie, het managen van spanning, etc, maar toch was deze masterclass zeker verhelderend. Een mooi, compleet en duidelijk verhaal, waar alles eens goed op een rijtje wordt gezet. Ik heb er ook weer nieuwe inzichten uit gehaald: ik ga meer aan de slag met 'heen en terug', en ga zeker de handige checklist invullen die we erbij kregen! Ik ben ervan overtuigd dat dit Destiny en mij gaat helpen om met steeds meer ontspanning samen op stap te gaan."


"Kruip in de Huid van je Paard"


Hoe ziet je paard de wereld eigenlijk? Vraag jij jezelf dat ook weleens af? En wat hij anders ruikt, hoort, proeft en voelt dan jij? Wat hij nodig heeft om zich goed te voelen? Maar ook hoe het komt dat hij soms helemaal niets lijkt te leren van jouw reactie op zijn gedrag? Daar gaat deze nieuwe online masterclass over.


Tijdens het geven van mijn Online Masterclass "Paards-Nederlands / Nederlands-Paards" kreeg ik een paar vragen waardoor ik me realiseerde dat niet iedereen zich bewust is van bijvoorbeeld


  • Welke kleuren je paard het beste ziet;
  • Hoe het komt dat je paard soms zomaar lijkt te schrikken (hij of zij dus bos- of bakkabouters lijkt te zien!);
  • Waarom hij soms niets lijkt te leren, ook al geef je hem continu aanwijzingen om dat te doen wat jij vraagt;
  • Wat je paard echt nodig heeft om goed in haar/zijn vel te (blijven) zitten.


Vandaar dat ik deze nieuwe online masterclass organiseerde op 14 januari 2021 - zodat je alle puzzelstukjes in handen krijgt en jij straks


je paard niet alleen van binnen en van buiten kent en begrijpt, maar haar/hem ook kunt geven wat zij/hij nodig heeft.


Tijdens deze masterclass vertel ik over hoe je paard de wereld ziet, ruikt, hoort en voelt en waarom hij daar zoveel spanning door kan opbouwen. Daarnaast kom je te weten hoe paarden leren (wel zo handig voor je trainingen) en hoe je ervoor kunt zorgen dat je paard zich goed voelt en blijft voelen.


Ik laat filmpjes zien van veelvoorkomende situaties waarbij ik toelicht wat er gebeurt. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen over waar jij zelf tegenaan bent gelopen met je paard, want er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Hierdoor heb je aan het eind van de masterclass, die ruim 2 uur duurt, een heleboel tips verzameld zodat ook je paard en jij elkaar beter begrijpen.


En jullie dus meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen! Ook in spannende situaties!


Iets voor jou? Laat je mailadres achter via deze link, dan houd ik je op de hoogte van de volgende.


Tot gauw bij deze online masterclass!


Hester Stasse, Very Important Horse

PS: Heb je zowel de online masterclass "Blij Paard Blij Mens" als de online masterclass "Ontspannen Buitenrijden" gevolgd, dan denk ik dat je alles al weet wat ik in deze nieuwe masterclass ga vertellen.

Wat heeft je paard nodig om helemaal happy te zijn? Ik vertel het je in de nieuwe online masterclass "Kruip in de Huid van je Paard".

Problemen op de poetsplaats met je paard

Weet jij waarom niet alle paarden de poetsplaats een feestje vinden?

Bos- en bakkabouters - veel paarden zien ze, maar hoe kan dat eigenlijk?

Is jouw paard bang voor zijn schaduw? Tijdens de online masterclass "Kruip in de Huid van je Paard" vertel ik je wat daarachter kan zitten.


Waarom vindt je paard plastic eigenlijk eng?

Waarom vinden paarden bewegend plastic eigenlijk zo spannend? Ik vertel je er alles over in mijn nieuwe online masterclass "Kruip in de Huid van je Paard" op 14 januari.


Online Masterclasses - alle informatie op een rijtje:

* Datum en tijd: vind je bij de afzonderlijke masterclasses

* Plaats: achter je laptop, pc, tablet of telefoon op je bank, leunstoel, bed, bad of yogamat

* Duur: ruim 2 uur - ik ga sowieso door totdat alle vragen beantwoord zijn

* Aantal plekken beschikbaar: 25

* Investering in jou en je paard: 24,95 euro

* Resultaat: jij begrijpt je paard beter en je paard jou, je verzamelt tips, handigheidjes en een hoofd vol nuttige kennis die je direct kunt inzetten

* Uiteraard ontvang je een bevestiging van je inschrijving per e-mail

* De dag na de uitzending van de Online Masterclass krijg je automatisch een link in je inbox zodat je hem nog 7 dagen opnieuw kunt bekijken wanneer je wilt en hoe vaak je wilt. (En je de opname stil kunt zetten - wel zo handig om even aantekeningen te maken van de tips die ik je geef. ;-) )

* Mochten alle 25 plekken bezet zijn, dan prik ik een extra datum, dus stuur graag even een mailtje of app'je als dit het geval is. Ook als je op de geplande datum niet kan, hoor ik dus graag van je.


Veelgestelde vraag: Waarom zijn deze online masterclasses niet gratis? Omdat ik je geen verkoopverhaal voorschotel met enkel open deuren, zoals ik zelf weleens heb meegemaakt. Nee, voor die 24,95 krijg je tips waar je echt verder mee komt met je paard! En dat bewijzen de positieve ervaringen van de deelnemers een paar weken nadat ze een van de masterclasses hebben gevolgd.