Er is zoveel meer dan paardrijden en mennen!


Steeds meer mensen ontdekken het: rijden of mennen is niet het enige leuke dat je kunt doen met je paard. Dat is fijn om te weten, want als je eens wat afwisseling wilt in je programma, je paard geblesseerd is of met pensioen, te jong of te klein is om op te rijden, of je uberhaupt niets met paardrijden of mennen hebt, dan kan je ook een heleboel plezier hebben terwijl je naast je paard staat of loopt.


De keuze is reuze

Ondertussen zijn er heel veel mogelijkheden om op de grond aan de slag te gaan met je paard. Behalve longeren, loswerken en grondwerk, kan je met je paard clickertraining, targettraining, hersenwerk, of vrijheidsdressuur doen, maar ook dingen als voetballen en speuren zijn activiteiten waar paarden enthousiast van worden.

Ook als je niet op je paard of pony kunt rijden, kan je samen lol hebben.

Reactie van klant Didi:

"Naast dat Hester mij geholpen heeft met de vragen die ik had is Hester ook op andere gebieden van meerwaarde. Wat ik namelijk ook van toegevoegde waarde vond is dat ze breder kijkt dan waar ze voor komt. Ze is betrokken bij mijn paard in het geheel. Ze kijkt ook naar het gedrag op stal en de andere paarden die er stonden. Ook daar droeg ze tips voor aan.

Bovendien heeft ze mij meer vertrouwen gegeven in de wijze waarop ik met mijn paard bezig ben. Toen het telkens niet lukte ging ik daar wel eens aan twijfelen en dat werkt averechts. Door de inzet en tips van Hester heb ik weer meer vertrouwen op gedaan. Daardoor heb ik ook meer plezier in de omgang met mijn paard."

Meer redenen om naast je paard aan de slag te gaan

Net als dat je paard moet leren om met een ruiter over een hindernis springen zonder die aan te raken, of om dressuur- of reiningoefeningen te doen, moet hij leren om naar je toe te komen, rustig met je mee te lopen en gelongeerd te worden. Dit zijn allemaal geen vaardigheden die hij van nature heeft meegekregen, waardoor het heel goed kan dat je paard niet rustig met je mee kan lopen, niet te vangen is als je hem uit de stal, paddock of wei wilt halen, hij continu zijn tanden in je jas of arm zet, dwars door je heen loopt, of moeilijk te longeren is. Misschien dat er niets meer aan de hand als je eenmaal in het zadel zit, maar om te zeggen dat het stukje voordat je op kunt stijgen leuk is, nou nee.


Door de jaren heen heb ik telkens weer gezien dat de tijd die je investeert in het werken vanaf de grond zich dubbel en dwars terugbetaalt als je in het zadel stapt.


Simpelweg omdat je paard en jij elkaar op gelijke hoogte hebben leren kennen, jij zijn signalen beter kunt lezen en je stiekem jullie relatie hebt versterkt. Daarnaast hebben hersenwerk, clicker- en targettraining als "bijwerking" dat paarden hun brein gaan inzetten en daardoor veel meer mentale weerbaarheid krijgen. Zo kan targetten heel handig zijn als je paard vaak bang is van voorwerpen die hij niet herkent. En van die "stomme" cirkustrucjes kunnen een gespannen situatie tijdens een buitenrit of wedstrijd een stuk minder heftig maken. Reden genoeg dus om hier tijd, inzet en plezier in te investeren!

Na mijn coachende trainingen...

* Heb je een heleboel extra mogelijkheden om leuke dingen te doen met je paard of pony.

* Begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* Weet je welke signalen je paard geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt en heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* Ben je je bewust van je eigen spanning en hoe je die loslaat.

* Ben je ook op momenten dat je paard zijn dag niet heeft in staat om je aanpak zo aan te passen dat jullie toch samen genieten.

* Weet je wat je moet doen om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe je het kunt omzetten in positief gedrag.


Ofwel: #Blijpaard en #Blijmens

En dat is precies waar ik het voor doe!

Vreemde voorwerpen leren targetten geeft je paard meer zelfvertrouwen.

Tarieven coachende training(en) bij jou op locatie

Jouw investering in een losse training is, behalve is behalve tijd, inzet en plezier, 55 euro per keer, exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk even lager op deze pagina in het tarievenschema om direct te weten te komen wat de reiskosten voor jou zouden zijn. Wil je echt positieve stappen maken in de relatie met je paard of pony, dan is het Plezier naast je Paard-pakket van 5 trainingen iets voor jou. Dit is ook nog eens per keer voordeliger dan losse trainingen.

Losse Grondwerktraining

€55,=

excl. 1x reiskosten

Grondwerktraining met een onderwerp naar keuze (grondwerk, clickertraining, targettraining, hersenwerk, of vrijheidsdressuur) bij jou op locatie.

Plezier naast je Paard

€265,=

excl. 5x reiskosten

Vijf grondwerktrainingen met een onderwerp naar keuze (grondwerk, clickertraining, targettraining, hersenwerk en/of vrijheidsdressuur) bij jou op locatie. Tussen de trainingen door kan je me onbeperkt appen of sms'en voor vragen en tips en je krijgt het e-book "Creatief met Balk" t.w.v. €4,95 cadeau!
Dit pakket heeft een waarde van €279,95; je bespaart dus €14,95!

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 99 euro excl. reiskosten te betalen? Mail me via hester@veryimportanthorse.nl

Vriendenkorting

Ben jij zo enthousiast over mijn werkwijze dat je stalgenoten, familie of vrienden ook oren hebben naar coachende trainingen? Of ben jij de stalgenote, familie of vriend(in) van iemand die al met mij aan de slag is en wil je graag wat zij/hij heeft? Laat het me weten, want jullie krijgen allebei eenmalig €7,50 korting!

Reiskostenschema

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel. Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het schema.

Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens ditzelfde schema. Helaas kan ik niet altijd garanderen dat het me lukt om meerdere afspraken op de dag van jouw voorkeur te plannen, of kan het een paar weken duren voordat ik in de buurt ben.

Afspraken verder van me vandaan probeer ik zoveel mogelijk op dezelfde dag te plannen. Kijk even hier of jouw paard toevallig aan een van de bestaande routes staat, of vraag een nieuwe aan.

Op aanvraag is het mogelijk om een coachende training te boeken op de locatie in de buurt van Eindhoven waar ik regelmatig trainingen verzorg (buitenbak). Hiervoor vraag ik een investering van 15 euro voor de huur van deze locatie.