Masterclasses, gastlessen en lezingen

Ben jij voor je opleiding, manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit waarbij je niet in het zadel zit, maar wel een heleboel opsteekt over paarden en hun gedrag? Dan kom ik graag een gastles of lezing geven over dit onderwerp. En over het thema dat het beste bij jullie past denk ik graag mee. Populaire onderwerpen zijn angst bij paarden, natuurlijk paardengedrag, paardentaal en hoe leert een paard. Een combinatie met een clinic, workshop of groepstraining geeft een grote meerwaarde aan de lezing, omdat de deelnemers daarbij direct de praktijk aan de theorie kunnen koppelen.


Liever thuis op de bank meer te weten komen over paardengedrag? Een online masterclass over paardengedrag, is daar perfect voor. Geen reistijd of kosten, corona-proof, je favoriete drankje bij de hand en toch de vragen kunnen stellen die jou en je paard weer een stap verder gaan brengen.

"Ontspannen Buitenrijden"


Buitenrijden vind ik een van de meest fantastische dingen om te doen. Samen met je paard genieten van de natuur, de vergezichten en elkaar. DE manier om even alle spanning achter je te laten.


Alleen zijn niet alle paarden even enthousiast om van stal weg te gaan. En sommige paarden doen dat wel, maar gaan onderweg gekke dingen doen waardoor je allesbehalve ontspannen terugkeert. Het kan ook zijn dat jij je zelf niet helemaal veilig voelt op je paard omdat er in het verleden onderweg iets gebeurd is. Allemaal logische redenen om je buitenrijdroom voor je uit te schuiven.


Er zijn 5 factoren die van jouw buitenrit een feestje of een flop kunnen maken:

  1. 1. het basis spanningsniveau van je paard;

  2. 2. hoe je paard omgaat met spannende situaties, dingen en dieren;

  3. 3. hoe makkelijk je paard van zijn erf of maatjes vandaan gaat;

  4. 4. jouw basis spanningsniveau;

  5. 5. hoe jij reageert als je paard iets spannend vindt.


Als je paard of jij op een van deze punten een dikke onvoldoende scoort, dan raad ik je aan om daar eerst mee aan de slag te gaan. In de Online Masterclass "Ontspannen Buitenrijden" zal ik op elk van de 5 factoren ingaan en je tips geven om jullie eerste stappen te zetten op weg naar ontspannen buitenritten.


Zodat jullie binnenkort meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen in de natuur!


Ondertussen heb ik deze online masterclass al drie keer gegeven en de deelnemers waren superenthousiast. Hun reacties kan je op deze pagina lezen.

Iets voor jou? Op dinsdag 29 december geef ik om 19:30 uur de volgende online masterclass over dit onderwerp. Reserveer nu jouw plek; er zijn er slechts 25.


Hester Stasse, Very Important Horse

PS: Alvast lezen over De 5 factoren die van jouw buitenrit een feestje of een flop kunnen maken? Ik heb er een reeks artikelen met tips over geschreven die je hier vindt.

PPS: Op de hoogte blijven van nieuwe online masterclasses, artikelen, blogs, tips en zo nu en dan een aanbieding? Meld je dan aan voor Motivatie in je Mailbox.


Samen genieten als je in het bos, op de hei, in de duinen of op het strand op pad gaat. Wil jij dat ook? Ik begeleid amazones en ruiters zowel ter plaatse als op afstand. Meer informatie over mijn trainingen vind je hier.

Reacties van deelnemers aan de vorige online masterclasses "Ontspannen Buitenrijden":

Willem: "28/04/20 webinar ontspannen buiten rijden gevolgd. Duidelijk en overzichtelijk. Buitenritten zijn ondertussen een vanzelfsprekendheid geworden. Top!"

Shanna: "Webinar gevolgd van Hester. Zeer duidelijk verhaal. Geeft me handvatten voor het ontspannen buitenrijden. Veel inzicht gekregen in het gedrag bij mijn paard. En hoe ik dit kan oplossen. Ze kwam op mij over als een kundig en prettig persoon."

Monique: "Ik ken Hester al een tijdje, wat een leuk en oprecht mens! Ik geniet altijd van haar humoristische plaatjes, en van haar mooie verhalen over buitenrijden en -wandelen. Toen ik zag dat ze daar een masterclass over ging geven, heb ik me dus aangemeld. Ik weet al veel van trainingspsychologie, het managen van spanning, etc, maar toch was deze masterclass zeker verhelderend. Een mooi, compleet en duidelijk verhaal, waar alles eens goed op een rijtje wordt gezet. Ik heb er ook weer nieuwe inzichten uit gehaald: ik ga meer aan de slag met 'heen en terug', en ga zeker de handige checklist invullen die we erbij kregen! Ik ben ervan overtuigd dat dit Destiny en mij gaat helpen om met steeds meer ontspanning samen op stap te gaan."

Paardenfluisteren - het klinkt magisch en dat is het ook als je een mens en een paard moeiteloos samen door de bak of de natuur ziet bewegen. Maar dat betekent niet dat jij het niet zou kunnen leren. Want net als een vreemde taal leren lezen en spreken, is het een kwestie van weten wat de ander precies zegt en hoe jij jouw boodschap zo helder mogelijk overbrengt.

In de Online Masterclass "Paards-Nederlands / Nederlands-Paards" help ik jou en je paard op weg. Je leert paardentaal (nog) beter te begrijpen EN komt erachter hoe je ervoor zorgt dat je paard jou ook beter "verstaat".


Reactie van een deelnemer aan de vorige online masterclass "Paards-Nederlands":

Annelies: "Heel leuk en leerzaam en herkenbaar. Heel knap om dit zo te presenteren. Chapeau!"

Samenwerken gaat veel beter als je elkaar begrijpt. Wil jij dat ook? Ik help jou en je paard graag om jullie communicatie te versoepelen. Bij jou op stal of op afstand.

"Paards-Nederlands / Nederlands-Paards"


Paardentaal

In deze Online Masterclass laat ik je zien wat je paard je vertelt via zijn lichaamstaal: hoe hij zich voelt, wat hij jou wil zeggen, en wanneer hij een situatie te spannend vindt worden. We kijken samen naar hoe je ziet dat je paard bang/blij/moe/geirriteerd/ziek/opgewonden is. Maar ook naar de kleine signalen waaraan je kunt merken dat zijn spanning toeneemt. Uiteraard krijg je tips om op een positieve manier om te gaan met wat je paard tegen je "zegt".


Mensentaal

Een gesprek werkt natuurlijk twee kanten uit. Dus ga ik ook in op wat wijzelf onze paarden - vaak onbewust - zeggen. Zoals wat jij uitstraalt via je lichaamstaal, energie, positie en acties en hoe je paard dat interpreteert. Verder bespreken we hoe je het beste kunt reageren als je merkt dat je paard en jij elkaars spanning versterken.


Praktijkvoorbeelden

Tijdens de Masterclass laat ik foto's en filmpjes zien van veelvoorkomende situaties waarbij ik toelicht wat er speelt. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen over waar jij zelf tegenaan bent gelopen met je paard, iets waarmee je niet alleen jezelf maar ook de andere deelnemers helpt. Aan het eind van de masterclass heb je dan ook een hoofd vol tips, handigheidjes en kennis verzameld zodat ook je paard en jij elkaar beter gaan begrijpen.


En jullie meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen!


Iets voor jou? Laat het me weten, want bij voldoende geinteresseerden, prik ik een nieuwe datum om deze online masterclass opnieuw te geven.


Tot gauw!
Hester Stasse, Very Important Horse

PS: Op de hoogte blijven van nieuwe online masterclasses, artikelen, blogs, tips en zo nu en dan een aanbieding? Meld je dan aan voor Motivatie in je Mailbox.


Gastles over natuurlijk paardengedrag

(Gast)lessen over natuurlijk paardengedrag vind ik een feestje om te mogen verzorgen - of het nou online of op locatie is.

Online Masterclasses - alle informatie op een rijtje:

* Plaats: achter je laptop, pc, tablet of telefoon op je bank, leunstoel, bed, bad of yogamat

* Duur: ruim 2 uur

* Aantal plekken beschikbaar: 25

* Investering in jou en je paard: 24,95 euro

* Resultaat: jij begrijpt je paard beter en je paard jou, je verzamelt tips, handigheidjes en een hoofd vol nuttige kennis die je direct kunt inzetten

* Uiteraard ontvang je een bevestiging van je inschrijving per e-mail

* De dag na de uitzending van de Online Masterclass krijg je automatisch een link in je inbox zodat je hem nog 7 dagen opnieuw kunt bekijken.

* Mochten alle 25 plekken bezet zijn, dan prik ik een extra datum, dus stuur graag even een mailtje of app'je als dit het geval is. Ook als je op de geplande datum niet kan, hoor ik dus graag van je.

Lezingen en presentaties


Populaire onderwerpen zijn angst bij paarden, natuurlijk paardengedrag, paardentaal en hoe leert een paard. Een combinatie met een clinic, workshop of groepstraining geeft een grote meerwaarde aan de lezing, omdat de deelnemers daarbij direct de praktijk aan de theorie kunnen koppelen. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je zodat die aansluiten bij jullie wensen. Mail* of app even om een datum te prikken.

Voor een lezing of presentatie van 1,5-2 uur binnen een straal van 10 km vanaf 5694 SP Son en Breugel vraag ik een investering van 200 euro. Daarbuiten vraag ik 50 ct/km aan reiskosten extra vanaf datzelfde adres.

* Let op: Mijn reactie op je e-mail kan bij je ongewenste berichten terechtkomen, dus houd even je spam-box in de gaten.

Lezing over honden- en paardengedrag samen met collega Marion Bekkers (links) van Team Spirit and Dogs in 2019