Bakkabouters de baas

Schrikt jouw paard overal van?


Gek word je ervan! Als je paard weer eens zonder enige reden opzij springt. Als het elke keer een gedoe is om die ene hoek van de bak door te komen. Als het rodeo wordt op het moment dat je je jas over de bakrand hebt gehangen. Om maar niet te praten over wanneer jullie een tractor, koe of hond tegenkomen tijdens het uitstappen buiten. Laat staan dat er plotseling een plastic zakje opwaait. Echt. Niet. Leuk.

Dan heb je hier misschien ook wel last van:

 • Dressuurwedstrijden lopen telkens uit op een mislukking omdat je paard bang is voor witte hekjes.
 • Je pony is als de dood voor zelfs het kleinste plasje water dat hij tegenkomt.
 • Je krijgt je paard met geen mogelijkheid door die smalle doorgang naar zijn stal.
 • Tijdens een buitenrit springt je pony opzij als er een blaadje uit de boom valt of er een vogel voor hem langs vliegt.
 • Je paard rukt zich telkens los als je hem naar de wei wilt brengen.
 • Je paard weigert om langs vuilcontainers te lopen.
 • Je pony is hartstikke stoer tijdens buitenritten, maar als iemand de was buiten heeft gehangen, gaat hij in galop de andere kant uit.
 • Tijdens springwedstrijden loopt je paard dwars door alle hindernissen heen zodra iemand in het publiek zijn paraplu opent.


Het resultaat is datโ€ฆ

 • Je jouw ambities om je verder te ontwikkelen in de paardensport in de ijskast hebt gezet.
 • Je geen buitenritten meer maakt.
 • Je regelmatig tijd kwijt bent aan omwegen om spannende situaties te vermijden.
 • Je niet meer ontspannen in je zadel zit.
 • Het zo nu en dan gewoon gevaarlijk is om op je paard of pony te rijden.


โ€ฆen daardoor is het plezier dat je met je paard dacht te hebben volledig verstoord.


Voorbeelden van dingen waar je paard bang voor kan zijn: wapperende vlaggen, plastic zakjes, vreemde ondergronden, schaduwen, smalle of lage doorgangen, (groot) verkeer, vuilcontainers, honden, koeien, alpaca's, varken, gekke of harde geluiden, mensen die ongebruikelijke dingen doen, boomstronken, vogels...

Staat dat ene ding of dier waar jouw paard of pony van schrikt er niet bij? Neem dan toch contact op - er valt bijna altijd wel iets aan te doen.

Samen vertrouwen opbouwen

Bakkabouters...


... sommige paarden zien er zo nu en dan eentje, sommige zien ze overal en altijd. Ook boskabouters zijn populair. Nou ja, niet bij jou natuurlijk, want wat is het irritant als je paard elke keer gaat racen, bokken, steigeren of compleet bevriest op het moment dat hij iets geks ziet. En bakkabouters kunnen niet alleen je rijplezier grondig bederven, maar ook gevaarlijke situaties veroorzaken.


Gewoon maar accepteren dat je paard zo is? Dat hoeft niet!

Want ik help jou en je paard graag om ontspanning te vinden als je paard het spannend vindt. Schriktraining heet dat, alhoewel we echte schrik zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Anders leert je paard namelijk niets. Door actief aan de slag te gaan met de dingen waar hij van uit zijn stekker gaat en dat stapsgewijs op te bouwen, sta jij steviger in je schoenen de volgende keer dat je in een uitdagende situatie belandt. En je paard ook.

Om alle verschillende bakkabouters die jullie regelmatig tegen het lijf lopen echt de baas te worden is een uurtje training natuurlijk niet genoeg. Een duurzaam resultaat bereiken jullie door meerdere keren jullie monsters in de ogen te kijken. Vandaar dat ik aanraad om het speciale "Bakkabouters de Baas"-traject te volgen. In 4 trainingen* pakken we de verschillende categorieen van dingen waar de meeste paarden bang voor zijn aan: afwijkende ondergronden, onder en langs spannende dingen lopen, plotselinge bewegingen en dingen die recht op jullie afkomen of jullie achtervolgen.

De eerste training duurt overigens zo'n 1,5 tot 2 uur omdat we eerst even samen bespreken waar je paard en jij tegenaan lopen en wat jullie achtergrond en omstandigheden zijn. Op die manier kan ik je ook tips geven om het je paard en jou waar mogelijk nog beter naar de zin te maken. Want dat zorgt sowieso voor (nog) meer ontspanning.


* Let op: Sommige combinaties zullen na die 4 trainingen alle uitdagingen met twee vingers/hoeven in hun neus aankunnen, terwijl er voor (hoog)gevoelige paarden en/of mensen meer trainingen nodig kunnen zijn om hetzelfde resultaat te bereiken.


Na mijn trainingen...

* begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* weet je welke signalen je paard geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt en heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* ben je je bewust van je eigen spanning en hoe je die loslaat.

* ben je ook op momenten dat je paard zijn dag niet heeft in staat om je aanpak zo aan te passen dat jullie toch samen genieten.

* weet je wat je moet doen om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe je het kunt omzetten in positief gedrag.


En wordt het dus een stuk fijner en veiliger voor jou en je paard.

Je paard en jij een stuk stoerder - dat is het doel van het "Bakkabouters de Baas"-traject.


Reacties van klanten:

Mirjam: "Ik vond het fijn om met Hester te werken, ze gaf me een heel goed gevoel over wat we bereikt hebben en ik heb veel van haar geleerd. Ze heeft me geholpen met tips en daarnaast mijn zelfvertrouwen vergroot. Dat gun ik anderen ook."

Marleen: "Hele leuke schriktraining gehad. Bomproof onze Goof.๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ˜‰"

Je investering in jou en je paard

Jouw investering voor zo'n leerzaam "Bakkabouters de Baas"-traject, dat ook nog eens hartstikke leuk is, is behalve tijd, inzet en plezier samen met je paard, 240 euro. Daarvoor krijg je een uitgebreid tips- en adviesgesprek met aansluitend de eerste training (totale duur zo'n 1,5 tot 2 uur), en 3 trainingen van een uur. Een schriftelijke analyse met uitgebreide trainingshandleiding kan je hier voor slechts 25 euro bij bestellen. Omdat ik naar je toe kom, is dit exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk even in het onderstaande tarievenschema wat dat voor jou zou betekenen.


Keertje met een van jullie plaaggeesten aan de slag?

Dat kan ook! Voor een losse schriktraining met een specifiek onderwerp waar jullie telkens weer tegenaanlopen, vraag ik een investering in jou en je paard van 50 euro per uur exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk even in het onderstaande tarievenschema wat dat voor jou zou betekenen.

Als aanvulling op coaching/training bij jou op locatie, kunnen we ook een of meerdere keren Op Afstand afspreken, zodat ik je specifieke, op jou en je paard afgestemde tips kan geven via de telefoon, Skype of Zoom. Daarnaast is het mogelijk om mij live mee te laten kijken via je telefoon en we via je oortjes met elkaar praten. Hiervoor vraag ik een investering van 50 euro/uur (een korter of langer gesprek dan een uur kan uiteraard ook).


Sta jij ook te trappelen om korte metten te maken met jullie bak- of boskabouters? Ik wel!

Bel, app of mail me om gratis en vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken via een (video)belafspraak (let op: mijn antwoord kan bij je ongewenste berichten/spam terecht komen, dus houd dat even in de gaten als je niet uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord hebt gekregen). Heeft je paard of pony specifieke uitdagingen? Laat het dan van tevoren even weten, zodat we daar in de trainingen op kunnen focussen.


Tot gauw!


Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden


Een speeltuin voor paarden en mensen - daar verander ik jullie buiten- of binnenbak in als ik een schriktraining voor meer personen kom geven

Groepstrainingen: Met meer is het nog leuker!

Ken je nog iemand bij jou op stal of in de buurt die wel zoโ€™n training zou kunnen gebruiken? Of ben je voor je manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit die niet alleen hartstikke leuk is, maar waar je ook een heleboel van leert? Dan is een schrik- en obstakeltraining voor meer personen iets voor jullie!

In groepjes van maximaal 4 combinaties gaan we aan de slag. Uiteraard kunnen we meerdere groepjes van 4 op een dag plannen. Bijkomend voordeel van samen trainen is niet alleen dat het veel leuker is, maar ook dat je van elkaar kunt leren. Je ziet hoe de andere combinaties met hun verschillende karakters en achtergronden op de uitdagingen reageren vergeleken met hoe jij en je paard dat doen. Natuurlijk kan je ook van paard wisselen om eens te kijken hoe dat voelt.

Naast de training(en) zelf kan ik een (online of live) lezing geven over hoe het komt dat paarden zo heftig kunnen reageren en wat je daaraan kunt doen. Zo kan je de theorie direct in de praktijk uitproberen en haal je het maximale uit de training.

Heb jij er net zoveel zin in als ik? App of mail me voor meer informatie (let op: mijn antwoord kan bij je ongewenste berichten/spam terecht komen, dus houd dat even in de gaten als je niet uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord hebt gekregen).


Hester Stasse, Very Important Horse

Reiskostenschema

Paardengedragstrainingen vinden normaalgesproken plaats op de locatie waar het paard staat. Op aanvraag is het mogelijk om een training te boeken op een locatie in de buurt van Eindhoven (buitenbak). Hiervoor vraag ik een investering van 15 euro voor de huur van deze locatie.

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel. Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het schema.

Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens datzelfde schema.

Afspraken wat verder van me vandaan probeer ik zoveel mogelijk op dezelfde dag te plannen. Kijk even hier of jouw paard toevallig aan een van de bestaande routes staat, of vraag een nieuwe aan.

Let op! Het is ook mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Hierbij stuur je me opnames van waar je tegenaanloopt en/of je trainingen, maar ik kan ook live meekijken als je je telefoon op een statief zet en oortjes gebruikt met een voldoende groot bereik.