Gratis e-book

Zet je eerste stappen op weg naar een ontspannen relatie met je paard

Download nu het gratis eBook "Creatief met Balk"

5 Grondwerktrainingen met springbalken + 1 bonustraining


Grondwerk is in mijn ogen de basis waarop alle trainingen met je paard steunen. Als je niet ontspannen naast hem of haar kunt lopen en hij niet versnelt, vertraagt, stopt en achteruit gaat op minimale of nul druk op je leidtouw of lijn, dan zullen bijna alle andere trainingen (zoals bijvoorbeeld trailerladen en schriktraining) ook een stuk minder fijn gaan. Om je op weg te helpen heb ik de trainingsserie "Creatief met Balk" opgezet. Vijf grondwerk- ofwel grondspeltrainingen verzameld in een praktisch eBook zodat je ze kunt downloaden om eens rustig door te lezen. Maar je kunt ze natuurlijk ook meenemen naar je paard op je telefoon - superhandig!

In het eBook vind je een duidelijke uitleg van alle oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je paard en jij beter met elkaar leren communiceren. Ook aan de punten waar veel mensen tegenaan lopen bij grondwerk heb ik ruim aandacht besteed. Je hebt dus alles bij de hand om lekker te gaan trainen met je paard.


Ennuh... ik heb er nog een bonustraining bij gedaan ook, die niet in de originele serie trainingen was opgenomen - perfect om nog een stapje verder te gaan als je paard en jij alle oefeningen onder de knie hebben.

Sta jij ook al te trappelen om aan de slag te gaan? Veel succes en vooral plezier met de trainingen!


Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

PS: Kom je er zelf niet uit? Liever gelijk een goede start maken met grondwerk zodat je zeker weet dat je paard en jij onbewust geen gekke dingen aanleren? Dan kom ik jullie graag helpen bij jou op stal. Stuur me een berichtje, dan maken we een afspraak.


Download nu het gratis e-book "Angst bij Paarden"

In dit eBook vind je de artikelen die ik heb geschreven over het herkennen van angst bij paarden en waarom paarden vaak schrikken van dingen die wij niet eng vinden.

Maar dat is uiteraard niet het enige!

Ik heb er extra plaatjes in gestopt die je helpen om de houding en gezichtsuitdrukkingen van je paard nog beter te begrijpen, en een handleiding om zelf enge voorwerpen zoals een vuilnisbak te benaderen samen met je paard.

Met andere woorden, alles wat je nodig hebt om zelf met je paard aan de slag te gaan om spannende situaties te overwinnen. Je zult merken dat je beter gaat zien waar je paard precies op reageert en dat begrip zal jullie relatie verder versterken.

De volgende keer dat je met je paard in een spannende situatie terecht komt, zullen jullie allebei een stuk steviger in jullie hoeven/schoenen staan.


Veel plezier samen!


Hester Stasse, Very Important Horse