Van "3 dagen voor de buitenrit krijg ik al buikpijn." naar "Nog nooit zo stressloos door het bos gestapt."

 

"Nadat het buitenrijden vandaag weer niet goed ging ben ik tot de conclusie gekomen dat ik of op moet geven of hulp moet zoeken," mailt ze. "Opgeven wil ik niet, want buitenrijden is hetgeen dat ik zo graag wil."

 

Ik lees verder: "Ik ben een angstige ruiter en mijn paard is onzeker. Om over mijn angst heen te komen ben ik een tijd elke week op buitenrit gegaan samen met een stalgenoot. De eerste paar keer ben ik met tranen in mijn ogen opgestapt. Maar mijn paard was braaf en het ging snel beter."

"Na de zomer zijn we in een neerwaartse spiraal gekomen. Wat het precies veroorzaakt heeft, durf ik niet te zeggen. Te vaak over onze grenzen gegaan misschien? Op dit moment lukt het niet eens meer om veilig in het bos aan te komen. Denk je dat je ons zou kunnen helpen?"

 

Dat leek mij van wel. Voor de zekerheid hebben we even gebeld om te kijken of we er op dezelfde manier in zaten wat betreft paardenwelzijn en hoe snel ze haar doel wilde bereiken. Tijdens dat gesprek vertelde ze dat ze 3 dagen voordat ze had afgesproken om te gaan buitenrijden al buikpijn had. Ondanks dat deed ze het toch.

 

Wow, zo graag wilde ze dus buitenrijden!

 

Alles bleek van beide kanten te kloppen, dus is ze dezelfde avond nog begonnen met de Mindset-Boost voor Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard. Ze schreef de 2 doelen op die ze tijdens de komende 12 weken wilde bereiken: "Ik zou graag ontspannen een wandeling (alleen) kunnen maken. Met buitenrijden zou ik graag ontspannen met een ander paard mee op buitenrit willen."

 

En wat heeft ze het programma goed opgepakt!

 

Ze heeft veel geoefend met haar paard - zowel in de bak als buiten het erf - en is serieus aan de slag gegaan met de opdrachten. Inclusief oefeningen om aan haar mentale en lichamelijke ontspanning te werken als ze niet bij haar paard was. Ik ben twee keer bij haar geweest om haar en haar vierbenige maatje ter plaatse te ondersteunen. De 2e keer was al duidelijk hoeveel steviger ze in haar rijlaarzen stond dan toen ik haar voor het eerst zag. Verder begeleidde ik haar via Skype en app en ook daarbij was haar positieve ontwikkeling overduidelijk. Dus ik was niet verbaasd dat ze tegen het eind van het programma app'te dat ze samen met haar paard ontspannen wandelend het bos had bereikt. Doel 1 afgevinkt! ✅

Daarna ging ze door met oefenen en anderhalve maand later bereikte ze ook haar 2e doel: samen met een andere combinatie een buitenrit rijden. Ze appte een foto waarop ze met een brede lach op de rug van haar paard tussen de bomen reed en schreef eronder: "Nog nooit zo stressloos door het bos gestapt." ✅

 

Je snapt het al: ik ben ongelofelijk trots op haar! 🤩

 

En dat is wat mijn Mindset-Boost-programma ook voor jou en je paard kan betekenen. Dus heb jij ook buikpijn 3 dagen voordat je hebt afgesproken om te gaan buitenrijden of wandelen? Stijg jij met tranen in je ogen op? Lukt het je niet eens meer om bij het bos, de duinen, of het strand te komen? En sta jij nu ook op de kruising tussen het buitenrijden of wandelen helemaal opgeven en hulp zoeken?

Dan help ik je graag om weer samen ontspannen op pad te gaan! 😊🐴 Stuur me een berichtje of app me via 06 8007 4489, om te kijken of er nog plek is voor de volgende editie van de Mindset-Boost voor Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard.

 

Doe mee, dan rijd of wandel jij na die 12 weken ook met een brede lach door het bos. 😃🐴

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

 

Op de hoogte blijven van mijn blogs, nieuwe podcast-afleveringen, masterclasses en evenementen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .