Blogs en Artikelen

Hartstikke leuk dat je meer wilt weten over paardengedrag en hoe je je trainingen leuker kunt maken voor jezelf en je paard! Kijk even in de Index om snel informatie te vinden over het onderwerp waar jij naar op zoek bent.

Hartelijke groet,

Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

PS: Gemiddeld 1 keer per week (tenzij ik iets belangrijks te melden heb) inspiratie voor jou en je Very Important Horse(s) in je inbox? Laat je naam en mailadres achter via deze link.


Met trillende billen in het zadel...

Het was maar een heel klein sprongetje opzij. Twee meter misschien. Dus eigenlijk een ruim uitgevallen zijstap voor een paard met een schofthoogte van 1.74 en de bijbehorende lange stelten. 😅🐴


En voor Harries doen was het zo'n beetje de meest milde reactie die hij kon geven op het stuk plastic dat langswaaide. Hij draafde zelfs hartstikke braaf verder, maar toch liet ik hem tien meter verderop halthouden.


Want ik zat te beven als een rietje. 😳


Inclusief "the whole shebang": tanden die ritmisch op elkaar klapperden, zweet dat met watervalsnelheid langs mijn voor- en achtergevel stroomde en armen en benen die op slag zo gevoelloos waren geworden, dat ze compleet verdwenen leken te zijn. Nog een wonder dat ik in het zadel kon blijven zitten.


Het was maar een heel klein sprongetje opzij. Maar ik was gelijk weer terug in de situatie een paar weken daarvoor. Toen Harrie uit zijn stekker ging omdat het andere paard in de bak zijn beentjes vrolijk in de lucht gooide. 😱


Ik dacht dat ik het bokfestijn waarna ik onzacht in aanraking kwam met moeder Aarde achter me had gelaten [ het hele verhaal lees je hier ], maar werd door mijn trillende billen met de neus op de feiten gedrukt: door te doen wat ik altijd had gedaan - grondwerk afgewisseld met rijden en vrijheidsdressuur - was die gebeurtenis niet vanzelf uit mijn systeem gegaan.


#misschienookweleenbeetjenaiefomdattedenken 🙈


Dus ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Met wat er gebeurd was, met de verhalen die ik daar onbewust aan vast had gekoppeld en met de belemmerende gedachten die mijn innerlijke criticus - Bertil the French Bulldog - vrolijk door mijn hoofd kwispelde. 👋


Met effect. Want een maand of twee daarna galoppeerde ik op Harries rug bitloos door de bak. 🏇🥳


Heb jij ook een heftige ervaring meegemaakt met je paard? En krijg je die nu niet meer uit je hoofd? Of duikt die herinnering op de meest onverwachte momenten weer op? Zit of sta je dan ook te beven op of naast je paard? Meerdere keren per jaar start het deels live/deels online live programma om je zen terug te vinden: de Mindset-Boost voor Paardenmensen of Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard . Ik leer je omgaan met die rottige stemmetjes in je hoofd en te vertrouwen op je gezonde verstand. Uiteraard geef ik je ook allerlei praktische tips om weer ontspannen buitenritten en wandelingen met je paard te maken. 😃🐴🌳🌲☀️


Wil jij #SchijtAanDie7Kleuren krijgen? Mail me , of stuur me een app'je dan maken we een videobelafspraak waarin ik naar jouw verhaal luister en je alles vertel wat je wilt weten over het programma.


Wat was jouw meest recente trillende billen-moment? Wat heb je toen gedaan? Ik hoor het graag! 😊🐴

Hester Stasse, Very Important Horse - Meer plezier, ontspanning en vrijheid met paarden


Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .