hester@veryimportanthorse.com

+31 6 8007 4489

Blogs en Artikelen

Schrijven, schrijven, schrijven!

Publiceren over paardengedrag en onze eigen invloed op onze favoriete vierbeners doe ik graag. Ik schrijf behalve voor mijn eigen website ook regelmatig artikelen en (gast)blogs in paardenbladen als Level Up, Bit (online en in de Minigids) en op verschillende paard-gerelateerde websites, zoals die van e-quine.com en de PaardenOppasService. Mocht jij op zoek zijn naar een (gast)blog of artikel, stuur me dan graag een bericht; wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

De komende tijd zal ik de blogs en artikelen die ik al gepubliceerd heb overhevelen van mijn oude website naar deze nieuwe. Tot die tijd kan je ze uiteraard daar nog lezen.


Hartelijke groet,

Hester, Very Important Horse


NB: Er gaat helaas op dit moment iets mis met de lay-out waardoor de foto's in elkaar gedrukt worden en bij een paar blogs de tussenkopjes bovenaan verschijnen. Achter de schermen ben ik op zoek naar een oplossing, dus mijn verontschuldigingen voor het lachspiegel-effect.


Mijn grootste buitenrijblunders

Mijn grootste buitenrijblunders... verzameld in één historische/hysterische buitenrit

Je hebt van die dagen waarop zo’n beetje alles wat fout kan gaan ook echt fout gaat. Van die dagen waarvan je achteraf denkt: “Was ik maar in bed gebleven.” Zo’n dag had ik een aantal jaren geleden. Het was voordat ik me grondig begon te verdiepen in de vraag waarom paarden reageren zoals ze dat doen. Dus ik gok dat die memorabele buitenrit ergens rond 2012 moet zijn geweest.

Lees mijn verhaal, zodat je weet hoe je het vooral NIET moet doen. ;-)

Lees meer

Stop op tijd

"Soms is op tijd stoppen het beste wat je kan doen." Met die zin eindigde Heleen Florusse, een coach die me jaren geleden enorm fijn geholpen heeft, haar blog van 5 oktober. Ik las hem vanochtend en toevallig (?) hangt juist die zin al een paar dagen in mijn hoofd. Hij stond ook op een van de dia's van de Online Masterclass "Paards-Nederlands / Nederlands-Paards" die ik afgelopen donderdag gaf. Want bij het trainen van paarden is op tijd stoppen eigenlijk altijd het beste wat je kan doen. En tegelijkertijd zooooo moeilijk!

Lees meer

Wat doet je houding met je paard

Wil jij graag dat je paard naar je toe komt? Let dan goed op je houding. Onderzoekers van de Universiteiten van Sussex en Portsmouth hebben uitgezocht hoe paarden reageerden op een dominante en een ondergeschikte lichaamshouding bij mensen. Wat bleek? De paarden hadden een duidelijke voorkeur om naar iemand met een ondergeschikte houding toe te gaan in plaats van naar iemand met een dominante houding.

Lees meer in dit korte artikel.

Lees meer

Paarden en hooggevoeligheid

“Mijn paard reageert echt overal op,” verzucht ze. “Er hoeft maar een grasspriet anders te staan en hij loopt naast me te dansen. En als er gedoe is op stal kan ik het al helemaal vergeten om iets met hem te doen.”

Kunnen paarden ook hooggevoelig zijn? In deze korte blog heb ik het erover.

Lees meer

Wat gaat er WEL goed?

Veel mensen, inclusief ondergetekende, zijn geneigd om te focussen op wat niet goed gaat. Onder het mom van “verbeterpunten” gaan we gezellig op zoek naar een zo groot mogelijk aantal slakken zodat we daar een flinke lading zout op kunnen leggen. En daar zijn we ondertussen zo goed in geworden dat we nauwelijks ons best hoeven te doen om te lokaliseren wat nog niet perfect was.

Wil jij tips om op een positievere manier te leren denken? Lees dan dit korte artikel.

Lees meer

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link.