Waarvan loopt jouw spanningsemmertje over?

 

Het liefst zou ik haar achter het behang plakken, die slimme merrie met haar olijke oogjes! En dan gelijk met 10 rollen eroverheen ge-Perfaxt! Zo jammer dat dat zo'n gigantische bobbel op de muur achterlaat, anders had ik het al gedaan! Echt he, linksaf als je naar rechts wil en rechtsaf als je naar links wil. #hoedan ??? 🤬🐴

 

Nou ja, ik weet het wel...

 

Natuurlijk weet ik het wel. Want het ligt aan mij. 🙈

 

Maar dat wil ik helemaal niet weten! 😬

 

Paarden hebben de schuimbek-taferelen veroorzakende eigenschap om je keihard met jezelf te confronteren. Of je nou teveel in je kop zit, je verwachtingen uittorenen boven de Mount Everest, je lijf zo scheef is als een hoepel, of je hulpen een Babylonische spraakverwarring veroorzaken omdat je als HSP-tje afgeleid bent door de omgeving, je paard reageert er feilloos op. Ofwel door precies te doen wat jij ONBEWUST gevraagd hebt, ofwel door iets anders te doen om opluchting te voelen of iets lekkers tussen de kaken krijgen.

 

Resultaat: spanningsemmertje + overstromingsgevaar = vette frustratie 🤯

 

En vanuit die frustratie doe je dingen waar je altijd achteraf spijt van hebt. Want bleef het maar bij achter het behang plakken... Je wordt harder in je hulpen, gaat schreeuwen of schelden tegen je paard en voor je het weet heb je haar een tik met de zweep gegeven.

 

Resultaat: 7 dagen jezelf niet kunnen aankijken in de spiegel. Of langer. 😔

 

Dus als ik merk dat ik klaar ben om naar de behangkwast te grijpen, kap ik met waar ik mee bezig was, neem ik eventueel een pauze om eens lekker tegen de wind in te schreeuwen (pas op voor de spetters!) en ga ik vervolgens iets simpels en leuks doen met paardlief. Potje targettraining bijvoorbeeld. Zodat ik al die dingen voorkom waardoor ik de spiegels achter het behang zou willen plakken.

 

Resultaat: met een glimlach op mijn gezicht naar huis in plaats van een 3-dagen-onweer-snoet. #blijpaard #blijmens 😃🐴

 

Waarvan loopt jouw spanningsemmertje over? 😅🐴

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

 

PS: S: Weten wat je doet als het spanningsemmertje van je paard overloopt als jullie op buitenrit of wandeling zijn? Dit is een van de VELE onderwerpen van mijn online masterclass "Ontspannen buitenrijden en wandelen met je paard". Kijk even hier wanneer de volgende is of bestel de opname hier. Je krijgt dan ruim 2,5 uur aan handige tips & tricks om van jouw wandeling of buitenrit een feestje te maken in plaats van een flop. En uiteraard kan je me ook als je er niet live bij bent al je vragen voorleggen over waar jij tegenaan loopt met je vierbenige maatje. Veel plezier alvast! 😃

Op de hoogte blijven van mijn blogs, nieuwe podcast-afleveringen, masterclasses en evenementen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .