Training afgeblazen vanwege de storm!

 

Vandaag heb ik in overleg een geplande erftraining uitgesteld naar volgende week. De reden? De harde wind.

“Ja maar, dat paard moet toch ook bij harde wind rustig over het erf kunnen lopen? Wat ben jij nou voor watje?” hoor ik je denken.

 

Klopt.

 

Uiteindelijk moet het paard dat kunnen.

 

Alleen zijn we nu nog in de beginfase van de training. En dan wil ik ervoor zorgen dat hij zoveel mogelijk positieve ervaringen krijgt. En zijn eigenaresse net zo goed. Je gaat tenslotte ook niet ongetraind een marathon lopen. Of een baby naar de universiteit sturen. Kleine kans dat dat een succes wordt.

 

Ik wil ervoor zorgen dat deze combinatie zoveel vertrouwen krijgt dat ze het straks ook met harde wind kunnen. En in de stromende regen. En met onweer. En als het snikheet is. En als er gigantisch veel prikkels zijn op het erf. Liefst ook als er een fanfare langskomt! Daarom maak ik de kans op een succeservaring zo groot mogelijk. Zeker in het begin van het trainingsproces.

 

Zodat de basis waarop ze verder gaan bouwen stevig is.

 

De rest komt nog wel. Als paard en mens daar allebei klaar voor zijn.

 

Dus dan ben ik graag even een watje. ;-)

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

PS: Vind jij het niet meer dan logisch om je paard en jezelf de tijd te geven die jullie nodig hebben om iets nieuws te leren? En kan je daar wat tips bij gebruiken? Stuur me een berichtje , dan bellen we erover tijdens een gratis Blij Paard Blij Mens-gesprek van een halfuur. Ik geef je sowieso een tip waar je verder mee komt en daarnaast bespreken we wat jou en je paard het meeste gaat helpen op dit moment. Tot gauw!

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .