Er is zoveel meer dan paardrijden en mennen!


Steeds meer mensen ontdekken het: rijden of mennen is niet het enige leuke dat je kunt doen met je paard. Dat is fijn om te weten, want als je eens wat afwisseling wilt in je programma, je paard geblesseerd is of met pensioen, te jong of te klein is om op te rijden, of je uberhaupt niets met paardrijden of mennen hebt, dan kan je ook een heleboel plezier hebben terwijl je naast je paard staat of loopt.


De keuze is reuze

Ondertussen zijn er heel veel mogelijkheden om op de grond aan de slag te gaan met je paard. Behalve longeren, loswerken en grondwerk, kan je met je paard clickertraining, targettraining, hersenwerk, of vrijheidsdressuur doen, maar ook dingen als voetballen en speuren zijn activiteiten waar paarden enthousiast van worden.

Ook als je niet op je paard of pony kunt rijden, kan je samen lol hebben.

Reactie van klant Didi:

"Naast dat Hester mij geholpen heeft met de vragen die ik had is Hester ook op andere gebieden van meerwaarde. Wat ik namelijk ook van toegevoegde waarde vond is dat ze breder kijkt dan waar ze voor komt. Ze is betrokken bij mijn paard in het geheel. Ze kijkt ook naar het gedrag op stal en de andere paarden die er stonden. Ook daar droeg ze tips voor aan.

Bovendien heeft ze mij meer vertrouwen gegeven in de wijze waarop ik met mijn paard bezig ben. Toen het telkens niet lukte ging ik daar wel eens aan twijfelen en dat werkt averechts. Door de inzet en tips van Hester heb ik weer meer vertrouwen op gedaan. Daardoor heb ik ook meer plezier in de omgang met mijn paard."

Meer redenen om naast je paard aan de slag te gaan

Net als dat je paard moet leren om met een ruiter over een hindernis springen zonder die aan te raken, of om dressuur- of reiningoefeningen te doen, moet hij leren om naar je toe te komen, rustig met je mee te lopen en gelongeerd te worden. Dit zijn allemaal geen vaardigheden die hij van nature heeft meegekregen, waardoor het heel goed kan dat je paard niet rustig met je mee kan lopen, niet te vangen is als je hem uit de stal, paddock of wei wilt halen, hij continu zijn tanden in je jas of arm zet, dwars door je heen loopt, of moeilijk te longeren is. Misschien dat er niets meer aan de hand als je eenmaal in het zadel zit, maar om te zeggen dat het stukje voordat je op kunt stijgen leuk is, nou nee.


Door de jaren heen heb ik telkens weer gezien dat de tijd die je investeert in het werken vanaf de grond zich dubbel en dwars terugbetaalt als je in het zadel stapt.


Simpelweg omdat je paard en jij elkaar op gelijke hoogte hebben leren kennen, jij zijn signalen beter kunt lezen en je stiekem jullie relatie hebt versterkt. Daarnaast hebben hersenwerk, clicker- en targettraining als "bijwerking" dat paarden hun brein gaan inzetten en daardoor veel meer mentale weerbaarheid krijgen. Zo kan targetten heel handig zijn als je paard vaak bang is van voorwerpen die hij niet herkent. En van die "stomme" cirkustrucjes kunnen een gespannen situatie tijdens een buitenrit of wedstrijd een stuk minder heftig maken. Reden genoeg dus om hier tijd, inzet en plezier in te investeren!

Na mijn coachende trainingen...

* Heb je een heleboel extra mogelijkheden om leuke dingen te doen met je paard of pony.

* Begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* Weet je welke signalen je paard geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt en heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* Ben je je bewust van je eigen spanning en hoe je die loslaat.

* Ben je ook op momenten dat je paard zijn dag niet heeft in staat om je aanpak zo aan te passen dat jullie toch samen genieten.

* Weet je wat je moet doen om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe je het kunt omzetten in positief gedrag.

 

Ofwel: #Blijpaard en #Blijmens

 

Vreemde voorwerpen leren targetten geeft je paard meer zelfvertrouwen.

Tarieven coachende training(en) bij jou op locatie

Jouw investering in 'Samenwerken met je Paard', de introductietraining, is behalve tijd, inzet en plezier 95 euro, exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. We zijn dan zo'n 1,5 uur samen in gesprek en aan de slag.

Kijk even lager op deze pagina in het tarievenschema om direct te weten te komen wat de reiskosten voor jou zouden zijn. Wil je echt positieve stappen maken in de relatie met je paard of pony? Dan is de cursus 'Plezier naast je Paard' iets voor jou. In 5 coachende trainingen bereik je een resultaat met je paard waar je jaren plezier van hebt.

Samenwerken met je Paard

€95,=

excl. 1x reiskosten

Losse coachende training met adviesgesprek van 1,5 uur over een onderwerp naar keuze (grondwerk, clickertraining, targettraining, hersenwerk, of vrijheidsdressuur) bij jou op locatie.

Plezier naast je Paard

€350,=

excl. 5x reiskosten

Een introductietraining met adviesgesprek van 1,5 uur en 4 grondwerktrainingen van 1 uur over een onderwerp naar keuze (grondwerk, clickertraining, targettraining, hersenwerk en/of vrijheidsdressuur) bij jou op locatie. Tussen de coachende trainingen door en een maand na de laatste afspraak kan je me onbeperkt appen of sms'en voor vragen en tips.

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 125 euro excl. reiskosten te betalen? Dat kan ook!

Geldig tot één jaar na aankoop. De reiskosten voldoe je voor elke training bij jou en je paard op stal.

Een training duurt gemiddeld 1 uur. Trainingen kunnen 1 of meerdere pauzes bevatten, afhankelijk van de leeftijd, ervaring en het gedrag van het paard. Je leest de verdere voorwaarden onderaan deze pagina.

Reiskostenschema

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel. Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het schema.

Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens ditzelfde schema. Helaas kan ik niet altijd garanderen dat het me lukt om meerdere afspraken op de dag van jouw voorkeur te plannen, of kan het een paar weken duren voordat ik in de buurt ben.

Afspraken wat verder van me vandaan probeer ik zoveel mogelijk op dezelfde dag te plannen. Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens het schema. Ik kan helaas niet altijd garanderen dat dit lukt.

De coachende trainingen vinden normaalgesproken plaats op de locatie waar het paard staat. Op aanvraag is het mogelijk om een training te boeken op een locatie in de buurt van Eindhoven (buitenbak). Hiervoor vraag ik een investering van 25 euro voor de huur van deze locatie.


Let op! Het is dus ook mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Hierbij stuur je me opnames van waar je tegenaanloopt en/of je trainingen, maar ik kan ook live meekijken als je je telefoon op een statief zet en oortjes gebruikt met een voldoende groot bereik.

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden . Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Betaling in termijnen is mogelijk . Stuur graag een mailtje * om te bespreken wat haalbaar is voor jou.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je de complete coachings- en/of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.


Voor trainingen en workshops met groepen van twee of meer mensen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen - mail*, app of bel even om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Zeker bij grotere groepen is het een aanrader om de training(en), clinic(s) of workshop(s) te combineren met een lezing over hetzelfde onderwerp.


* Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!