Parkeer je gedachten

Dit is een parkeerplaats! 🅿️


Je zal wel denken: "Nou is die Hester helemaal losgeslagen!"

Maar deze emmer is echt een parkeerplaats. 🅿️


Niet om mijn auto te parkeren natuurlijk. Ik zou hem wel kunnen gebruiken om een paard naast te leren wachten, maar daar wilde ik het vandaag niet over hebben. Nee, deze emmer gebruik ik om mijn gedachten in te stallen.

Er zijn namelijk momenten dat ik een vol hoofd heb. Soms is dat geen enkel probleem omdat ik iets doe waar ik mijn hoofd niet echt bij hoeft te houden. De administratie of zo.


Maar er zijn ook heel wat uren per dag dat ik "er gewoon moet staan". Want als ik iemand ondersteun bij het trainen van haar paard, of als ik iemand coach om op een andere manier om te gaan met zijn grenzen, dan zet ik me voor 100%, nee, 200% in. ✅

Vandaar dat ik een parkeerplaats heb gemaakt voor als ik "gedoe" heb in mijn hoofd. Zodat ik die tijdelijk in die emmer kan stoppen en me vervolgens volledig kan concentreren op het motiveren van mensen en paarden. 😊🐴


Dus mijn tip is:

Heb jij ook zo nu en dan een heleboel aan je hoofd, zorg dan voor een parkeerplek voor de gedachten die je spanning bezorgen.


Natuurlijk mag het ook iets anders dan een emmer zijn; een bureaula, een doos of een tas werken net zo goed.

Waar je je overpeinzingen ook (in) stalt, op die manier kan je in alle vrijheid en ontspanning je aandacht richten op dat waar je volledig bij aanwezig wilt zijn. Bijvoorbeeld de training van je paard, het geven van een presentatie op je werk, of iets leuks doen met je familie of vrienden. Heb je dat achter de rug, dan pik je je gedachten gewoon weer op en geef je ze de ruimte die ze nodig hebben.

Als je dat wil.

En anders laat je ze gewoon stiekem in die emmer zitten. 😉


Wat doe jij om je hoofd leeg te maken?


Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

PS: Jij bent 50% van de combinatie met je paard. Dus als ook vaak met je hoofd ergens anders bent, dan merk je vast dat het rijden of grondwerk met je paard niet altijd even lekker gaat. Vandaar dat ik het programma "Mindset-Boost voor Paardenmensen" heb opgezet, waarbij ik je deels bij jou op stal en deels op afstand ondersteun om in 12 weken even zen als je paard te worden. Stuur me een berichtje via de mail , chat of WhatsApp als jou dit wel wat lijkt, dan videobellen we er binnenkort een keer samen over.

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .