Paard laten eten op buitenrit?

 

"Hij mag NIET eten als we op buitenrit zijn!" hoor ik sommige buitenruiters zeggen als ze het over hun favoriete bezigheid hebben.

 

En het is ook hartstikke irritant als je paard om de haverklap met zijn neus het gras of de bosjes in duikt. Maarruh... hoe vind jij het om een uur met je neus boven een bak chips, koekjes of chocola te hangen? Want zo is het voor je paard als jullie op buitenrit zijn en hij continu omringd is door al dat groen waar hij niets mee mag. Het wordt nog moeilijker als hij normaalgesproken niet op het gras staat, of misschien zelfs te weinig ruwvoer krijgt. Vers gras en verse kruiden zijn nou eenmaal de heilige graal voor paarden en daardoor is de verleiding enorm om gauw een hapje te nemen als je even niet oplet.

 

Geef je paard dus zo nu en dan een pauze om zijn neus achterna te gaan. En zorg ervoor dat hij een flinke hoeveelheid ruwvoer heeft gegeten voordat jullie op pad gaan, zodat hij niet loopt te rammelen en hij nog gemotiveerder is om te gaan snaaien.

 

Je paard en jij verschillen veel minder van elkaar dan je denkt. ;-)

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

PS: Aan het onderwerp "eten tijdens je buitenrit of wandeling" heb ik een hele podcast-aflevering gewijd. Daarin vertel ik je waarom paarden zo graag hun neus in het groen duwen, maar ook hoe je je paard traint om al dat lekkers links te laten liggen. Je vindt deze aflevering op mijn podcast-kanaal "Ontspannen Buitenrijden met je Paard" via je favoriete podcast-app, of hier via Spotify.

PPS: Wil jij je paard leren om te stoppen met eten zonder dat dat in een gevecht uitmondt? Daar ondersteun ik je graag bij! App me , dan gaan we samen aan de slag.

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .