"Van een boterham is nog nooit iemand doodgegaan"

 

Net zag ik weer hoe de geitjes in het weitje van een buurtgenoot blèrend naar het hek rolden (ze zijn namelijk tonnetjerond) toen er een opa met kleinkindjes opdook. Uiteraard allen gewapend met een flinke zak brood in hun knuistjes. Dus hoog tijd voor de #dooddoener van de week:

 

"Van een boterham is nog nooit iemand doodgegaan"

 

Dit is een typisch voorbeeld van een (on)wijsheid die mensen die hun gelijk willen krijgen even lekker naar je hoofd slingeren als je ze vertelt dat brood slecht is voor paarden/geiten/ezels/eenden. Ik krijg daar zo'n jeuk van! Nee, als ik heel eerlijk ben sta ik op het punt om te ontploffen, zo fout vind ik het! 😤

 

💩 WANT HET IS DIKKE VETTE BULLSH*T!!! 💩

 

Bullsh*t die als waarheid wordt verkondigd. Meestal door mensen die heus wel weten dat ze geen gelijk hebben, maar jou zo snel mogelijk de mond proberen te snoeren omdat de echte waarheid - dat ze iets doen dat echt absoluut GEEN goed plan is - enorm steekt. Door van die hopeloze feeders die om hun dagelijkse dosis happy hormones te scoren kennelijk zo nodig hun oude boterhammen door dieren moeten laten opeten.

 

💀Die daar DOOD van kunnen gaan!💀

 

Of er anders tenminste ernstig ziek van kunnen worden. Nu of op termijn. Door koliek, hoefbevangenheid of een verergering van de stofwisselingsproblemen die veel dieren al hebben doordat sommige fabrikanten troep in het voer stoppen om een paar extra centen winst te maken.

 

Dit is geen onzin, want ik zag pas weer een verdrietig bericht op Feestboek langskomen van een paard dat was overleden aan een overdosis brood. De resulterende deegbal zat nog in de maag van het arme dier. Terwijl de eigenaresse die gebroken achterbleef een heel stel bordjes op het hek had gehangen dat haar paarden ECHT ABSOLUUT NIET GEVOERD MOCHTEN WORDEN.

 

Kennelijk was er toch iemand geweest die het beter wist.

 

Echt he, hoe kan je het lef hebben?!? 😤 Dierenmagen zijn NIET gemaakt om onze deegwaren te verteren. (En ook die van ons hebben er behoorlijk wat moeite mee.) Tuurlijk, als je paard (of geit/ezel/eend) een medicijn moet krijgen en dat - zoals gebruikelijk - niet te nassen is, dan is het helemaal prima dat je een STUKJE GEDROOGD brood daarvoor gebruikt. Maar geen vers bammetje! En al helemaal niet een zak vol!

 

Ja natuurlijk eten die paarden/geiten/ezels/eenden het zelf op. En ja natuurlijk vinden ze het lekker. Brood werkt namelijk precies hetzelfde bij dieren als chips/chocola/koekjes/drop bij jou. En je weet hoe moeilijk jij kunt stoppen als je eenmaal een chipje/stukje chocola/koekje/dropje hebt genomen. Of niet soms?

 

Je hoeft dat oude brood overigens heus niet in de groenbak te gooien, als je dat echt niet wilt. Want je kunt er nog prima tosti's, croutons, pudding of paneermeel van maken. Hoef je tenminste niet die meuk te kopen die met allerlei bullsh*t-verhalen op de verpakking in de supermarkt wordt verkocht.

 

Dus deze is speciaal voor alle vaders, moeders, opa's en oma's die hun kinderen of kleinkinderen nog steeds opvoeden met het idee dat je je oude brood aan dieren moet voeren omdat het anders zonde is:

 

❌Van een boterham zijn al VEEL TEVEEL dieren doodgegaan - STOP MET BROOD VOEREN!❌

 

[rant mode off]

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

 

Op de hoogte blijven van mijn blogs, nieuwe podcast-afleveringen, masterclasses en evenementen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .