Waar je tegenaan kunt lopen als je wilt buitenrijden of wandelen met je paard:

* Je paard wil het erf niet af.

* Je paard is niet vooruit te branden op de heenweg.

* Je paard loopt te dribbelen.

* Je paard is continu aan het hinniken naar de thuisblijvers.

* Je paard loopt met zijn hoofd en hals omhoog, en zijn rug weggedrukt.

* Je paard gaat staken.

* Je paard keert om.

* Je paard schrikt overal van.

* Je paard gaat bokken.

* Je paard gaat steigeren.

* Je paard is nauwelijks in te houden op de terugweg.

* Je paard pakt het bit vast en gaat in galop terug richting stal.

Kortom, allesbehalve een ontspannen ritje of wandelingetje met je vierbenige maatje. (Ennuh... veel daarvan heb ik zelf ook meegemaakt; kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit verhaal .)

Staken, steigeren, bokken, of op hol slaan als je met je paard naar buiten wilt? Daar is iets aan te doen!

Ik deel mijn kennis en ervaringen ook via "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard - DE Podcast". Deze podcast vind je via je favoriete podcast-app of hier op Spotify.

Ontspannen op pad met je paard hoeft geen droom te blijven!

Hoe het anders kan:

Je stijgt op of doet je paard zijn halster om en rijdt of wandelt rustig van stal weg. Je paard heeft zijn hoofd en hals lekker laag en stapt in het tempo dat jij in gedachten had. Komen jullie langs iets spannends, dan kijk je daar samen even naar. Zonodig laat je je paard even snuffelen om te ontdekken dat er niets aan de hand is, waarna jullie rustig doorstappen. Je gaat draven en galopperen waar je wilt en geniet van de omgeving; je paard heeft het duidelijk net zo naar zijn zin als jij. Op de terugweg laat je je paard aan een losse teugel of een los lijntje uitstappen; versnellen doet hij namelijk niet. Na een ontspannen ritje of wandelingetje komen jullie terug bij stal, uitkijkend naar de volgende keer.

 

Droom jij hier ook van? Dan help ik jullie graag op weg!

 

Bij jou op stal of op afstand - wat voor jou het beste voelt!

Belangrijk om het tempo van je paard te volgen

Veel paarden die problemen hebben tijdens het buitenrijden of wandelen buiten het erf, hebben last van verlatingsangst of vinden het moeilijk om bekend terrein te verlaten. Als je je paard dwingt om te snel te ver van stal vandaan te gaan, dan kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen.

Bokken, steigeren, in blinde paniek terug richting stal - ik hoef je vast niet uit te leggen dat zowel je paard als jijzelf hierdoor kan verongelukken... Het allerbelangrijkste is dan ook om kleine stapjes te maken bij het vergroten van de comfort zone van je paard. Reageert hij enorm gespannen? Dan is dat een duidelijk teken dat je te snel bent gegaan.

 

Coaching en training van je paard EN jou

Verlatingsangst is niet de enige factor die van jullie buitenrit een flop kan maken. Er zijn er in totaal 5 en die hebben niet alleen met je paard, maar ook met jou te maken. Vandaar dat ik behalve met je paard, ook met jou aan de slag ga. Zeker als je een negatieve ervaring hebt gehad met buitenrijden, is het belangrijk om aan je eigen ontspanning te werken. Want zoals je waarschijnlijk wel weet, kan jouw spanning ervoor zorgen dat je paard gespannen raakt. Weet je je eigen spanning niet los te laten, dan kunnen jullie in een vicieuze cirkel belanden met alle gevolgen vandien.

We gaan dan ook spannende situaties opzoeken, zodat zowel je paard als jij leert om daarmee om te gaan. Uiteraard zullen we dat in eerste instantie in de veilige omgeving van de bak, paddock of wei doen, maar naarmate we verder komen met de trainingen, doen we ook onderdelen van een schriktraining in het bos of op een veld in de buurt van stal.

 

Na mijn coachende trainingen...

* begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* weet je welke signalen je paard geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt en heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* ben je je bewust van je eigen spanning en hoe je die loslaat.

* ben je ook op momenten dat je paard zijn dag niet heeft in staat om je aanpak zo aan te passen dat jullie toch samen genieten.

* weet je wat je moet doen om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe je het kunt omzetten in positief gedrag.

 

Ofwel: #Blijpaard en #Blijmens

Reactie van Tessa:

"Na veel twijfelen contact gezocht met Hester. Buitenrijden zonder problemen, angst of steigeren was wat ik enorm graag zou willen. Nooit verwacht dat zo iemand als Hester hierbij kon helpen. Mede hierdoor konden wij eindelijk op onze leslocatie komen en met veel lessen en trainen rijden wij nu ook buitenritten van ruim 7 kilometer zonder problemen.

Hester super bedankt👍🏻"

Mij horen praten over ontspannen buitenrijden als gast bij De Paardenpodcast? Daarin interviewt Rianne Dekker van Horse In Mind me over waarom buitenrijden zo moeilijk kan zijn voor paarden, de do's en don'ts en nog veel meer. Dit was de op een na best beluisterde Paardenpodcast van 2022!

Wil jij ook binnenkort zorgeloos op pad met je paard?


Neem dan contact op via het contactformulier , de telefoon (WhatsApp is uiteraard ook prima) , mijn e-mailadres * of de Facebook-chat , of boek een gratis kennismakingsgesprek . Daarin zal ik je sowieso een tip geven waarmee je direct zelf aan de slag kan. Een enkele coachende training van mij kan je al een heleboel helderheid en technieken in handen geven waar je een eind mee komt. Ik weet echter uit ervaring dat een reeks trainingen vele malen effectiever is en een duurzamer resultaat oplevert. Door verschillende onderdelen meerdere keren samen te herhalen, je bewust te worden van wanneer je toch stiekem spanning opbouwt en die los te leren laten, en door echt spannende situaties te bewaren totdat ik erbij ben, kan ik jou en je paard bijsturen en tips geven die helemaal bij jullie passen. Met als gevolg dat jullie uiteindelijk wel samen ontspannen en zelfverzekerd die buitenritten of wandelingen maken waar je van droomt.

* Let op: Mijn antwoord op je e-mail kan soms bij je ongewenste berichten terechtkomen, dus houd je spam-box in de gaten!

Tarieven en pakketten

Vliegende Start-Training met Adviesgesprek

Om inzicht te krijgen in het basis spanningsniveau van jou en je paard, doe ik altijd voordat ik met jullie aan de slag ga eerst een uitgebreide Gedrags- en Welzijnscheck. Jouw investering is behalve tijd, inzet en plezier 125 euro excl. reiskosten voor een adviesgesprek op basis van deze Gedrags- en Welzijnscheck met aansluitend een Vliegende Starttraining (totale duur zo'n 2 uur). Als je wilt, lever ik er voor 65 euro een schriftelijke analyse van het gedrag van je paard bij met een uitgebreide, volledig op je paard en jou afgestemde trainingshandleiding, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen en precies weet wat je moet doen.

Wil je na deze Vliegende Start graag samen verder trainen, dan zijn losse trainingen 95 euro per keer, exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk even lager op deze pagina in het tarievenschema om direct te weten te komen wat de reiskosten voor jou zouden zijn. Hieronder vind je de verschillende pakketten waarin we langere tijd samen aan de slag gaan zodat je paard en jij echt stappen gaan maken en een duurzame verandering bereiken.


Vliegende Start + 4 trainingen op locatie


€495,=

excl. 5x reiskosten

Na de Vliegende Start begeleid ik jou en je paard nog 4 keer op jullie locatie. Geurende 6 maanden kan je me onbeperkt appen of sms'en voor vragen en tips. En je krijgt het complete e-book "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" cadeau.

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 175 euro excl. reiskosten te betalen? Mail me via hester@veryimportanthorse.nl

Vliegende Start + 3 uur online begeleiding


€315

excl. 1x reiskosten

Na de Vliegende Start krijg je 3 uur online begeleiding. Gedurende 3 maanden kan je me onbeperkt appen of sms'en voor vragen en tips. En je krijgt het complete e-book "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" cadeau.

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 175 euro excl. reiskosten te betalen? Mail me via hester@veryimportanthorse.nl

Vliegende Start incl. training op locatie


€125,=

excl. 1x reiskosten

Adviesgesprek op basis van de uitgebreide Gedrags- en Welzijnscheck met aansluitend een Vliegende Starttraining om direct stappen te zetten met je paard (totale duur zo'n 2 uur).

Geldig tot één jaar na aankoop. De reiskosten voldoe je voor elke training bij jou en je paard op stal.

Een training duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. De Vliegende Start-Training met Adviesgesprek zo'n 2 uur. Trainingen kunnen 1 of meerdere pauzes bevatten, afhankelijk van de leeftijd, ervaring en het gedrag van het paard.


Hulp op Afstand

Mocht je niet bij mij in de buurt (Son en Breugel, vlakbij Eindhoven) wonen, dan kan ik je op afstand begeleiden . Voor een losse afspraak op afstand vraag ik een investering van 65 euro/uur (een korter of langer gesprek dan een uur is mogelijk). Hierbij stuur je me opnames of een gedetailleerde beschrijving van waar je tegenaanloopt en zoeken we samen oplossingen die bij je paard en jou passen. Ik kan zelfs live meekijken als je je telefoon op een statief zet en oortjes gebruikt met een voldoende groot bereik. Ook voor begeleiding op afstand heb ik een pakket samengesteld, waarin we langere tijd samen aan de slag gaan om echt stappen te maken.

Nando op een van de vele ontspannen buitenritten die hij ondertussen met Jacqueline en haar dochters heeft gemaakt. Ze rijden tegenwoordig zelfs bitloos door het bos en zijn in 2021 tweede geworden bij het NK TREC!

Reactie van Jacqueline van den Bosch op de trainingen op locatie:

"Onze Haflinger Nando (foto) had verschillende problemen:

* Hij vertoonde dominant gedrag naar andere paarden.

* Hij wilde niet alleen mee het erf af om alleen mee te gaan naar buiten (rende dan terug naar huis).

* Hij toonde geen respect voor ons, rende dwars door je heen.

Wij hadden al verschillende trainingen geprobeerd dus we dachten dat het misschien deze keer waarschijnlijk ook niet ging lukken. Maar wij zijn nog steeds verbaasd over hoe effectief de gedragstraining is geweest. Nog steeds krijgen we complimenten van mensen die Nando van vroeger kennen en die hem niet meer terug kennen in gedrag. We hebben een compleet ander paard terug gekregen.

Hesters trainingen waren makkelijk te begrijpen en je kreeg handige tips. Wat me het meeste trok aan de trainingen was 1 Dat er goede tips gegeven werden waar we buiten de training zelf mee aan de slag konden en zo dus met Nando zelf konden oefenen waardoor we extra vooruitgang boekten. 2 Dat Hester overal de tijd voor nam; ze nam echt de tijd die Nando nodig had. 3 Als er iets mislukte bleef Hester volhouden en door gaan tot het gelukt was. Ze gaf nooit op en daardoor konden we elke training positief afsluiten.

Ik zou Hesters trainingen zeker aanbevelen voor iemand met hetzelfde probleem of andere gedragsproblemen bij paarden. Bedankt voor alle hulp, Hester, en ook bedankt voor alle tips via app die we nog steeds soms krijgen."

Reactie van Alexandra van Laar op online begeleiding op afstand:

"Ik heb een flink uur met Hester gezoomd om mijn issues met buiten rijden te bespreken. Het was een heel fijn en leerzaam gesprek. Veel focus op wat al goed gaat, dat geeft moed! Hester heeft een nuchtere en verfrissende kijk op de zaak, ze heeft mijn overtuigingen weten om te buigen in haalbare doelen. Ik wilde aan het eind van het gesprek maar één ding: snel naar mijn paard om alle tips in de praktijk te brengen. Inmiddels blijkt maar weer eens: de juiste mindset is (meer dan!) het halve werk. Hester heeft me ontzettend geholpen die juiste mindset (weer terug) te laten vinden! Veel dank! Een grote aanrader 👍"

Reiskostenschema

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel. Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het schema.

Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens ditzelfde schema. Helaas kan ik niet altijd garanderen dat het me lukt om meerdere afspraken op de dag van jouw voorkeur te plannen, of kan het een paar weken duren voordat ik in de buurt ben.

Afspraken wat verder van me vandaan probeer ik zoveel mogelijk op dezelfde dag te plannen. Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens het schema. Ik kan helaas niet altijd garanderen dat dit lukt.

Op aanvraag is het mogelijk om een coachende training te boeken op de locatie in de buurt van Eindhoven waar ik regelmatig trainingen verzorg (buitenbak). Hiervoor vraag ik een investering van 25 euro voor de huur van deze locatie.

Let op! Het is ook mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Scroll naar boven voor meer informatie.

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden . Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Betaling in termijnen is mogelijk . Stuur graag een mailtje * om te bespreken wat haalbaar is voor jou.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je de complete coachings- en/of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.


Voor trainingen en workshops met groepen van twee of meer mensen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen - mail *, app of bel even om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Zeker bij grotere groepen is het een aanrader om de training(en), clinic(s) of workshop(s) te combineren met een lezing over hetzelfde onderwerp.


* Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!