Mindset-Boost voor Buitenruiters

#SchijtAanDie7Kleuren !

In 12 weken van Je angst of spanning bij/op je paard af

Verpest jouw angst of spanning het plezier met je paard?


Met de bibbers in je benen naar je paard gaan. Met witte knokkels je leidtouw of teugels vasthouden. Met samengeknepen billen opstijgen of het erf af wandelen. Met klotsende oksels door de bak of het bos rijden. Een diepe zucht van verlichting slaken als je weer heelhuids je rit, wedstrijd of route hebt kunnen afsluiten. Nachtmerries hebben van wat er allemaal fout is gegaan en hoe het de volgende keer nog slechter zou kunnen aflopen.

Allemaal voorbeelden die ik regelmatig langs hoor komen in de gesprekken die ik heb met paardenmensen. Maar die we wel het liefst buiten gehoorafstand van stalgenoten voeren, omdat angst en spanning naast of op je paard nog steeds best wel taboe is. Zij hebben niet de ervaringen met jouw (vorige) paard meegemaakt, of staan uberhaupt anders in het contact met paarden dan jij. En dus krijg je als je je onzekerheid een keertje uit steevast dingen te horen als "Kom op, zeg, hij is toch hartstikke braaf; hoe kan je dan bang zijn?"


Wil jij ook schijt krijgen aan die 7 kleuren? De volgende editie van speciale versie voor buitenruiters en wandelaars-met-paard begint op 13 september 2023. Meld je aan om zeker te zijn van 1 van de maximaal 5 plekken. Je reservering is pas definitief nadat je "ja" hebt gezegd aan het eind van het kennismakingsgesprek.

DONDERDAG 29 JUNI om 19:00 uur kon je op afstand kennismaken met mij, Hester van Very Important Horse, tijdens de online masterclass "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" .

Jij kon mij wel, maar ik jou niet zien, terwijl je via de chat wel alle vragen kon stellen over de situaties die er op dit moment voor zorgen dat je nog geen blij mens bent bij of op je paard als jullie het erf af gaan. Ik gaf inzicht in wat er gebeurt en uiteraard een heleboel praktische tips. Er waren 25 plekken beschikbaar, maar als je dit berichtje na 29 juni leest, dan heb je de live-uitzending vast gemist.

Superjammer, want ik had je graag welkom geheten bij de masterclass! Het goede nieuws is: ik heb een opname! En die kan je met dezelfde voordelen bestellen, inclusief de mogelijkheid om uitgebreid vragen te stellen over je paard en jou.

Klik op de knop, dan bekijk je hem op een moment dat jou uitkomt.

EN! Ben je na het bekijken van mijn masterclass zo enthousiast geworden dat je wilt instappen in het Mindset-Boost voor Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard-programma wilt instappen? Dan krijg je het inschrijfgeld voor de masterclass terug!

Iedereen zegt dat je paard hartstikke braaf is, maar zij hebben niet meegemaakt wat jou is overkomen...

Wil jij verandering brengen in hoe jij je voelt als je gaat buitenrijden of wandelen met je paard? Vanaf 13 september gaan we daar tijdens de speciale versie van het Mindset-Boost-programma, de Mindset-Boost voor Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard, 12 weken aan werken, zodat je paard en jij straks even zen zijn en jullie kunnen genieten van eindeloze buitenritten en wandelingen.

Natuurlijk weet je dat die angst of spanning voor of op je paard nergens voor nodig is

Jij weet ook wel dat het geen reele angst is. Dat die spanning onnodig is. Dat je paard geen draak is. Eigenlijk zelfs een hartstikke lief dier is. Dat het sowieso niet persoonlijk bedoeld is. En dat die ene dolle rit, val, beet of trap niet opweegt tegen al die keren dat er niets gebeurde. Maar angst en spanning zijn niet reeel. Dat is er gewoon, of het nou logisch is of niet. Bijvoorbeeld omdat je huidige of vorige paard je gebeten of getrapt heeft, of omdat je heel hard van zijn rug af bent gevallen toen hij op hol sloeg. Mogelijk zelfs in het ziekenhuis bent beland en een lange revalidatieperiode achter de rug hebt. En ook al ben je er wel zonder lichamelijke kleerscheuren vanaf gekomen, of kan je ondertussen weer alles doen wat je daarvoor ook deed, in je hoofd is er een flink litteken achtergebleven. En dat merk je nu elke keer dat je bij je paard bent, of misschien wel al zodra je aan hem denkt.


Het kan ook zijn dat er nog nooit iets ernstigs gebeurd is, maar dat je jezelf gek maakt met je gedachten. Of dat je paard en/of jij snel overprikkeld zijn en jullie regelmatig in een vicieuze spanningscirkel belanden waar je moeilijk uitkomt. Ook daardoor kan je veel meer spanning krijgen bij of op je paard dan leuk is.


De wereld met je paard wordt steeds kleiner

Waarschijnlijk heb je gemerkt dat de wereld met je paard steeds kleiner wordt. Als je spanning voelde tijdens het buitenrijden besloot je op een bepaald moment misschien enkel nog een buitenrit te maken op een windstille dag bij een strakblauwe lucht. Vervolgens werd het hooguit een rondje om het erf, en daarna helemaal geen buitenritten meer. Was je al geen fan van buitenritten , dan kan het zijn dat je stopte om in de buitenbak te trainen als er veel wind stond, vervolgens al bij een rustig briesje, en je daarna enkel nog in de binnenbak ging rijden, waarna je besloot om alleen maar te rijden als je instructeur erbij was.

Als het om wedstrijdstress gaat , dan ben je mogelijk eerst enkel proeven op eigen terrein gaan rijden. Vervolgens heb je je ambitie om verder te komen in de dressuur, het springen of de reiningsport misschien maar helemaal aan de wilgen gehangen. Terwijl dat eigenlijk was waar je je paard voor had gekocht.

Worstel je met spanning in de omgang met je paard , dan merk je waarschijnlijk dat je steeds schrikachtiger wordt in de buurt van je paard. Kon je hem voorheen nog prima leiden, poetsen en voeren, nu maak je zelfs van zijn kleinste beweging al een sprong de andere kant op. Je vertrouwt hem alleen nog maar als hij aan twee kanten vastgebonden staat, of er een hek, schot of deur tussen jullie in is. Langzaam maar zeker laat je de verzorging meer en meer aan anderen over, totdat je nog maar zelden op stal komt.

Al met al geen situaties waar je blij van wordt. En ook geen situaties waar je langere tijd in wilt blijven hangen. Je weet dat doen alsof geen oplossing is, zeker niet omdat je paard daar feilloos doorheen prikt.

Het vertrouwen terug in je paard - daar worden jullie allebei blij van

Reacties van klanten:

Mirjam: "Ik vond het fijn om met Hester te werken, ze gaf me een heel goed gevoel over wat we bereikt hebben en ik heb veel van haar geleerd. Ze heeft me geholpen met tips en daarnaast mijn zelfvertrouwen vergroot. Dat gun ik anderen ook."

Dus heb je twee opties:

  1. 1. Je paard verkopen;

  2. 2. Aan de slag met je angst.


In het eerste geval loop je het risico dat het paardenvirus vroeger of later weer oplaait. Misschien denk je nu dat je nooit meer een paard zou kopen als je die beslissing eenmaal genomen hebt, maar ik heb ondertussen al meerdere mensen ondersteund die dat uiteindelijk toch weer deden.

In het tweede geval is er werk aan de winkel. Misschien dat wat ademhalingsoefeningen, leren om bewust je spieren te ontspannen en regelmatig mediteren voldoende zijn voor jou om de rust te vinden om weer veilig met je paard aan de slag te kunnen gaan. Maar misschien is er meer nodig. Of merk je na korte tijd dat je het zelf simpelweg niet voor elkaar krijgt.


Voor de laatstgenoemde groep paardenmensen heb ik iets nieuws op stapel staan:

Mindset-Boost voor Paardenmensen

#SchijtAanDie7Kleuren

Met de formule: VIP + VIH = VICtory

Ofwel Very Important Person + Very Important Horse = Very Impressive Combination = Victory!

In 12 weken help ik je om in plaats van een stresskonijn, even zen als je paard te worden.

In dit programma ligt de focus op jou, die 50% van de combinatie waar je als je heel eerlijk bent misschien net iets te weinig tijd, liefde en aandacht in steekt; je paard staat immers op nummer 1. ;-) [Bij mij ook, hoor, dus je bent in goed gezelschap. ;-)]

Denk je eens in hoe het zou zijn om ontspannen bij of op je paard te zitten

Al tijdens het traject zal je merken dat je steeds beter wordt in het ontspannen, ook in situaties waarvan je voorheen dacht dat dat nooit zou lukken. Je ziet hoe jullie contact week na week verbetert en dat jullie band steeds sterker wordt. Eindelijk durf je weer te dromen van die ontspannen ritten en wandelingen die je zo graag zou willen maken en dus zet je vol vertrouwen je eerste stappen op weg daar naartoe. Eindelijk kan je je voorstellen dat je straks niet meer hoeft te liegen als mensen je uitnodigen om gezellig samen te rijden of te wandelen. Eindelijk kan je stapje voor stapje alles gewoon zelf doen in plaats van dat je anderen moet vragen om het van je over te nemen. Maar vooral merk je dat het plezier in de omgang met en het rijden van je paard weer terugkeert en je paard het ook nog eens even leuk vindt als jij.

 

Hoe voelt dat?

Merk je hoe je onbewust een glimlach op je gezicht hebt gekregen? Dan ben jij degene waar ik naar op zoek ben! Op woensdag 13 september start de speciale editie voor buitenruiters en wandelaars-met-paard weer. Ben jij daar ook bij?

Denk je eens in: ontspannen (buiten)rijden en wandelen worden weer mogelijk!

Wat we gaan doen

In die twaalf weken ontmoeten we elkaar tenminste zes keer, waarvan vijf keer online. Afhankelijk van welke versie van het programma je kiest, begeleid ik je paard en jou een, vier of zes of keer live bij jullie op de locatie, omdat ik heb gemerkt dat ik jullie beter kan ondersteunen als ik ter plekke inspeel op jullie relatie, reacties en omgeving. Wat belangrijker is, op die manier kan jij een duurzamer resultaat verwachten. Drie van de coachingsessies zijn online in een kleine groep (maximaal 5 deelnemers), omdat het gewoon fijn is om met mensen te praten die met hetzelfde probleem worstelen als jij. Daarnaast coach ik je tenminste twee keer 1-op-1 via Skype om je te helpen met de punten waar jij specifiek tegenaan loopt met je paard en jezelf. Alle tips en oefeningen die ik tijdens het programma geef heb ik uitgetest op mezelf en/of mijn klanten en hebben hun succes bewezen.

 

DIT IS DUS GEEN ONLINE PROGRAMMA WAARIN JE ALLES ZELF MOET DOEN, WE GAAN ECHT SAMEN LIVE - OP LOCATIE EN OP AFSTAND - AAN DE SLAG!

 

Werken aan de relatie met je paard

Leuke en ontspannen dingen doen met je paard zorgt voor een verdieping van jullie relatie. Verder zitten er mogelijk nog gaten in de opleiding en/of ervaring van je paard en jullie ervaring met spannende situaties. Daarom kijken we samen waar die eventuele gaten zitten en gaan we aan de slag om ze te vullen. Want als je paard en jij allebei weten wat jullie moeten doen, dan maakt dat een wereld van verschil. Hoe meer ervaring jullie opdoen met het ontspannen als het spannend wordt, hoe makkelijker dat gaat. En dat geeft jullie vertrouwen in elkaar.

 

Werken aan jezelf als paardenmens

Door te werken aan hoe jij naar jezelf, je omgeving en alle verwachtingen kijkt die beïnvloeden wat je doet, verander je het gevoel waarmee je met je paard aan de slag gaat. Dat is een belangrijke stap om de spanning die je hebt als je je paard leidt of rijdt te verlagen. Als jij aan allerlei eisen moet voldoen, dan legt dat namelijk een enorme druk op jullie contact en dat is precies wat je niet meer wil.

Daarnaast staat je alarmsysteem op dit moment in feite iets te gevoelig afgesteld. Uitschakelen is geen goed idee, want dat stemmetje in je hoofd kan je ook behoeden voor domme acties. Vandaar dat we het volume iets lager gaan zetten. Zodat je wel luistert naar je gevoel, maar je niet laat verleiden om de beren op je pad te gaan knuffelen.

 

Het belangrijkste doel is om stappen te zetten op weg naar meer ontspanning, plezier en vrijheid met je paard!

 

Meer plezier en ontspanning samen met je paard - daar worden jullie allebei blij van!

Allebei zen, zodat jullie maximaal kunnen genieten samen

De ingredienten van dit programma

 

Wat je sowieso kunt verwachten bij de Basic Boost:

* We beginnen je traject met een Vliegende Start - een kennismakingstraining-met-adviesgesprek bij jou op stal waarin ik uitgebreid inga op de situatie van jou en je paard en jullie begeleid om de eerste stap(pen) te zetten op weg naar meer ontspanning, plezier en vrijheid samen.

* 6 online coachingsessies van 1,5 uur samen met een kleine groep mensen (maximaal 5) die tegen hetzelfde aanlopen als jij. De eerste sessie is een dubbele. Let op: dit zijn allemaal live sessies, geen opnames.

* 2 online coachingsessies 1-op-1 van 1,5 - 2 uur, zodat we kunnen inzoomen op jouw specifieke pijnpunten en dromen.

* Tussentijdse begeleiding binnen een veilige besloten Facebook- of App-groep.

* Opnames op mp3 van de visualisaties die ik tijdens de groepsavonden doe om de droomsituatie met je paard nog levendiger te maken in je hoofd.

* Een handig werkboek waarin je je successen kunt bijhouden.

* Het superuitgebreide e-book "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" (de voorloper van mijn boek over dit onderwerp), waarin al mijn tips verzameld staan, zodat je die op je gemak kunt nalezen en erbij kunt pakken als je even twijfelt.

* Onbeperkt vragen stellen via WhatsApp of mail - superfijn als je even twijfelt, er iets gebeurd is waardoor je je even minder gemotiveerd voelt, of je gewoon afvraagt wat je paard je probeert te vertellen met zijn gedrag.

 

Kies je voor de VIP Boost, dan krijg je hier nog bij:

* 3 een-op-een trainingen van 1,5 uur met je paard bij jou op stal zodat ik je ter plaatse kan helpen om je nog bewuster te worden van waar en wanneer je spanning opbouwt en je die steeds sneller leert loslaten.

* Bonus: Gratis toegang tot de opname van de online masterclass "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" t.w.v. 34,95 euro.

 

Kies je voor de VIP PLUS Boost, dan krijg je hier nog EXTRA bij:

* 2 extra een-op-een trainingen van 1,5 uur met je paard bij jou op stal zodat ik je 2 keer extra ter plaatse kan helpen om je nog bewuster te worden van waar en wanneer je spanning opbouwt en je die steeds sneller leert loslaten.

* 1 extra online coachingsessies 1-op-1 van 1,5 - 2 uur, zodat we nog meer kunnen inzoomen op jouw specifieke pijnpunten en dromen.

* Extra bonus: Gratis toegang tot de opname van de online masterclass "Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?' t.w.v. 34,95 euro.

De data

 

* We beginnen op woensdag 13 september 2023 om 19:00 uur met de eerste dubbellange online sessie, waarin we kennismaken met elkaar en ik jullie vertel wat we allemaal gaan doen de komende 12 weken. Verder geef ik alvast de eerste tips zodat je gelijk al kunt beginnen met het vinden van meer ontspanning bij en op je paard.

* De volgende avonden dat we bij elkaar komen, 4 oktober, 1 november en 15 november, geef ik je meer tips om met jezelf en je paard aan de slag te gaan, delen we onze ervaringen en gaan we o.a. aan de slag met je droomrit te visualiseren.

* 6 december is de laatste avond dat we bij elkaar komen en die staat o.a. in het teken van successen delen, verdieping op de onderwerpen/oefeningen waar jij het gevoel hebt nog winst te kunnen behalen, en je volgende stappen plannen.

* Tussendoor plan ik de online 1-op-1-sessies met je in zodat we kunnen focussen op de specifieke pijnpunten waar jij tegenaanloopt. Uiteraard zoeken we daarvoor een datum en een tijd die jou het beste uitkomt.

* De Vliegende Starttraining-met-Adviesgesprek bij jou op stal spreek ik het liefste af in de weken vlak voor of vlak na de eerste avond in, zodat ik mijn tips het beste kan afstemmen op jou, je paard en jullie locatie.

* De een-op-een-trainingen plannen we uiteraard ook op een moment dat jou het beste uitkomt.

 

Lijkt het jou wel wat om in 12 weken even zen als je paard te worden? En schijt te krijgen aan die 7 kleuren?

 

Als je nu je plek reserveert* voor de Basic Boost, VIP Boost, of VIP PLUS Boost , ben je verzekerd van een van de slechts 5 beschikbare plekken.

 

* Sowieso maak ik een videobelafspraak met je om kennis te maken en samen te kijken of dit echt iets voor jou is. Je inschrijving is pas definitief als je bevestigt dat je meedoet.

Basic Boost

Deze optie raad ik aan als je paard al hartstikke zen is, maar jij nog niet. Tussen de afspraken door ga je zelf aan de slag met je paard.

Je krijgt:

* Vliegende Start-kennismakingstraining-met-adviesgesprek bij jou op stal van 1,5 - 2 uur

* 6 online coachingsessies van 1,5 - 2 uur samen met een kleine groep mensen (maximaal 5)

* 2 een-op-een online coachingsessies van 1,5 - 2 uur

* Tussentijdse begeleiding binnen een veilige besloten Facebook- of app-groep.

* Een opname van jouw persoonlijke visualisatie-mp3

* Een handig werkboek

* Het superuitgebreide e-book "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" (de voorloper van mijn boek over dit onderwerp), waarin al mijn tips verzameld staan

* Onbeperkt vragen stellen via WhatsApp, SMS of mail

 

Voor een investering van 797 euro incl. BTW help ik jou om steviger in je rijlaarzen te staan en weer plezier te hebben met je paard . Hier komen enkel 1x reiskosten bij voor een live-afspraak (zie schema).

Let op-1: Komt in een keer je investering voldoen je niet uit? Je kunt hem ook in drie termijnen van 285 euro incl. BTW overmaken.

Let op-2: Heb je de Vliegende Starttraining-met-Adviesgesprek al gedaan, dan trek ik die investering uiteraard van het bedrag af.

VIP Boost

Deze optie is voor jou de beste als je paard nog niet zo zen is als je zou willen, of als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven als je zonder begeleiding bij jou op stal aan de slag gaat met je paard.

Je krijgt:

* Vliegende Start-kennismakingstraining-met-adviesgesprek bij jou op stal van 1,5 - 2 uur

* 6 online coachingsessies van 1,5 - 2 uur samen met een kleine groep mensen (maximaal 5)

* 2 een-op-een online coachingsessies van 1,5 - 2 uur

* Tussentijdse begeleiding binnen een veilige besloten Facebook- of app-groep.

* Een opname van jouw persoonlijke visualisatie-mp3

* Een handig werkboek

* Het superuitgebreide e-book "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" (de voorloper van mijn boek over dit onderwerp), waarin al mijn tips verzameld staan

* Onbeperkt vragen stellen via WhatsApp, SMS of mail

* 3 een-op-een trainingen van 1,5 uur met je paard bij jou op stal

* Bonus: Gratis toegang tot de opname van de online masterclass "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" t.w.v. 34,95 euro.

 

Voor een investering in jou en je paard van 997 euro incl. BTW help ik jou om steviger in je rijlaarzen te staan en weer plezier te hebben met je paard . Hier komen enkel 4x reiskosten bij voor de vier live-afspraken (zie schema).

Let op-1: Komt in een keer je investering voldoen je niet uit? Je kunt hem ook in drie termijnen van 350 euro incl. BTW overmaken.

Let op-2: Heb je de Vliegende Starttraining-met-Adviesgesprek al gedaan, dan trek ik die investering uiteraard van het bedrag af.

VIP PLUS Boost

Deze optie past bij jou als je het gevoel hebt dat je wel wat extra intensieve begeleiding voor jou en je paard kunt gebruiken. Op deze manier zien we elkaar nagenoeg elke week, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de afspraken zo in te plannen dat we ze over een langere tijd dan die 12 weken uitsmeren.

Je krijgt:

* Vliegende Start-kennismakingstraining-met-adviesgesprek bij jou op stal van 1,5 - 2 uur

* 6 online coachingsessies van 1,5 - 2 uur samen met een kleine groep mensen (maximaal 5)

* 2 een-op-een online coachingsessies van 1,5 - 2 uur

* Tussentijdse begeleiding binnen een veilige besloten Facebook- of app-groep.

* Een opname van jouw persoonlijke visualisatie-mp3

* Een handig werkboek

* Het superuitgebreide e-book "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" (de voorloper van mijn boek over dit onderwerp), waarin al mijn tips verzameld staan

* Onbeperkt vragen stellen via WhatsApp, SMS of mail

* 3 een-op-een trainingen van 1,5 uur met je paard bij jou op stal

* 2 EXTRA een-op-een trainingen van 1,5 uur met je paard bij jou op stal

* 1 EXTRA een-op-een online coachingsessie van 1,5 - 2 uur

* Bonus 1: Gratis toegang tot de opname van de online masterclasses "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" t.w.v. 34,95 euro

* Bonus 2: Gratis toegang tot de opname van de online masterclasses "Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?" t.w.v. 34,95 euro.

 

Voor een investering in jou en je paard van 1297 euro incl. BTW help ik jou om steviger in je rijlaarzen te staan en weer plezier te hebben met je paard . Hier komen enkel 6x reiskosten bij voor de zes live-afspraken (zie schema).

Let op-1: Komt in een keer je investering voldoen je niet uit? Je kunt hem ook in drie termijnen van 450 euro incl. BTW overmaken.

Let op-2: Heb je de Vliegende Starttraining-met-Adviesgesprek al gedaan, dan trek ik die investering uiteraard van het bedrag af.

Ik kijk er enorm naar uit om samen met jou flinke stappen te maken op weg naar meer ontspanning bij en op je paard!

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

 

PS: Twijfel je of dit iets voor jou is? Stuur me dan een berichtje via de mail of WhatsApp , dan maken we een telefonische kennismakingsafspraak om samen te kijken wat jou op dit moment het meeste gaat helpen. Houd wel in je achterhoofd dat ik dan geen plek voor je vasthoud totdat we elkaar gesproken hebben en je hebt aangegeven dat je mee wilt doen. Wil je er dus zeker van zijn dat je meedoet, dan kan je je beter alvast inschrijven. Je inschrijving wordt sowieso pas definitief nadat jij "ja" hebt gezegd aan het eind van het kennismakingsgesprek.

PPS: Ben je wel geinteresseerd, maar werken de aangegeven data niet voor jou? Stuur me ook dan even een berichtje , want wie weet zijn er meer mensen voor wie andere dagen en tijden beter uitkomen.

PPPS: Tijdens de online masterclass op donderdag 29 juni deelde ik alvast mijn tips en inzichten die je helpen om beter te leren ontspannen bij of op je paard als je het erf af gaat. Heb je die gemist? Via deze link bestel je de opname . Daarnaast vertel ik je wat we gaan doen tijdens het programma "#SchijtAanDie7Kleuren - Mindset-Boost voor Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard".

EN! Als je je daarna inschrijft voor de Mindset-Boost, krijg je je investering in deze masterclass als korting en kijk je hem dus in feite gratis, terwijl je wel al gelijk mijn tips kunt gebruiken.

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel. Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het bovenstaande schema.

Op aanvraag is het mogelijk om een training te boeken op een locatie in de buurt van Eindhoven (buitenbak). Hiervoor vraag ik een investering van 25 euro voor de huur van deze locatie.

Hester: Het is mijn passie om zoveel mogelijk mensen te helpen om ontspanning, plezier en vrijheid te voelen met hun paard!

Een paar veelgestelde vragen

 

Waarom deels in een groep?

Omdat het fijn is om te ontdekken dat je niet de enige bent die met dit probleem worstelt. Kennismaken met gelijkgestemden voelt als een warm bad en dat is extra fijn als je de koude douche van kritische stalgenoten gewend bent.


Werkt dat wel, online coaching?

Mijn ervaring met online coaching is heel positief. Je krijgt persoonlijke begeleiding, terwijl je lekker in je eigen vertrouwde omgeving zit en je favoriete drankje erbij kunt pakken in plaats van de thee of koffie die het net niet is. Verder heb je geen last van reisstress, ben je geen extra tijd kwijt omdat je eindeloos in de file staat, en is het veel makkelijker om een passend plekje in je agenda te vinden als je toch geen rekening hoeft te houden met reistijd.

 

Dit is toch niet weer zo'n online programma waarin je alles zelf moet doen?

Nee, absoluut niet! Voor mij werken die namelijk niet (ik geloof dat ik er ondertussen al 5 aangeschaft heb die ik nog altijd een keertje wil afmaken ;-) ), dus vandaar dat alle afspraken live zijn. Sowieso altijd tenminste 1 bij jou en je paard op locatie, maar je kunt ook voor meerdere afspraken bij jullie op stal kiezen. Op die manier kan je altijd direct de vragen stellen die bij jou spelen en tips krijgen om de volgende dag mee verder te gaan.

 

Er zijn toch ook boeken en gratis workshops over dit onderwerp?

Dat klopt. Helemaal prima als je het eerst nog even zelf probeert, die boeken leest en die gratis workshops volgt. Maar hoe lang probeer je het al zelf? En hoe ver ben je op die manier gekomen? Of merk je dat het eigenlijk alleen maar erger wordt? Het voordeel van dit programma is dat ik de rol op me neem van paard- en mensvriendelijke stok achter de deur. Zodat je echt stappen gaat maken en blijft maken. Ennuh... de mensen die ik tot nu toe heb begeleid zeggen allemaal dat ze het veel eerder hadden moeten doen, omdat ze zich dan een heleboel ellende hadden bespaard. ;-) Maar dat terzijde. Mijn deur staat altijd open om het erover te hebben , want ik wil natuurlijk niet dat je meedoet als je niet zeker weet dat dit iets voor jou is.

 

Kan ik ook losse coachende trainingen bij je boeken om me zelfverzekerder bij/op mijn paard te voelen?

Dat kan, alhoewel ik heb gemerkt dat het effect van zo'n langer traject met "stok-achter-de-deur"-momentjes veel groter is dan als je zo nu en dan een lesje neemt. Kijk even hier voor meer informatie . Overigens kan ik ook een op maat gemaakt traject voor je samenstellen, dus stuur me vooral even een berichtje als je daar oren naar hebt.

 

Andere vraag? Bel, app of mail me! :-)