Is jouw paard dominant, lui of een echte merrie?

Is jouw paard dominant, lui of een echte merrie? Of misschien een aansteller, een schooier of gewoon respectloos? Het nadeel van je paard een label opplakken is dat je onbewust bevestiging gaat zoeken voor dat label.

 

Telkens als er iets gebeurt dat bij bijvoorbeeld "een echte merrie" of "dominant" past, denk je "Zie je wel, het is gewoon zo." En langzaam maar zeker raken de dingen die het label tegenspreken in je blinde vlek. Dat is jammer, want je paard laat misschien weleens in jouw ogen dominant, lui, respectloos of merriegedrag zien, maar dat is enkel een signaal dat ze op dat moment geven als reactie op iets in of op hun lichaam, of in hun omgeving. Ze ZIJN dus zeker niet ALTIJD dominant, lui, respectloos of echte merries. Net zomin als jij altijd dom, lui, streberig, praatgraag, intellectueel of druk zal zijn.

 

Dus... wil jij de relatie met je paard nog verder verbeteren , kijk dan naar het gedrag dat zij of hij vertoont en waarom zij/hij dat vertoont. Als je weet waar je paard op reageert, ofwel wat ze/hij je probeert te vertellen, kan je die labels in de stalkast laten. En dat maakt het een stuk gezelliger.

Herkenbaar voor jou? Of heb je je bedenkingen? Ik ga graag met je in gesprek om te kijken waar het gedrag van jouw paard door veroorzaakt wordt!

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .