Ik in dromenland - 2

[Vervolg op mijn blog van gisteren]

Mijn droom voor paarden en mensen vertaalt zich ook naar een toekomstbeeld voor Very Important Horse. Naar een plek vlakbij een dennenbos waar een huis staat waarin licht en luchtigheid overheersen. Naast dat huis is een paddock paradise waarin mijn vierbenige zwarte vriend de track onveilig maakt samen met zijn gevlekte mini-me. Het huis is omringd door veelkleurige bloemen en planten, vruchtbomen en struiken. In de zomer hoor je continu het gezoem van bijen en het gefluit van vogels en vult de warme dennengeur je neus. De vlinders dansen om je hoofd en trekken je blik naar het vrije uitzicht aan de achterkant.


Ik hoor een auto de oprit op draaien en loop over de smalle paadjes naar de voorkant van het huis. Op het parkeerterreintje tussen de bomen stapt een vrouw uit wiens ogen oplichten zodra ze me ziet. Een van de vijf deelneemsters aan mijn midweek waarin paarden en mensen elkaar als gelijke ontmoeten. Ze is zo welkom! Samen laden we haar paard uit, dat nieuwsgierig rondkijkt waar hij nou weer beland is. Hij laat een wilde hinnik tussen de bomen schallen die direct beantwoord wordt door mijn zwarte en gevlekte vrienden. We brengen hem naar zijn tijdelijke woonplek: een mini-paddock paradise waarin hij zichzelf bezig kan houden met niet alleen het beste hooi, maar ook passieve fysio, denkspelletjes en een ontspannen zandbad.


Voordat de eerste deelneemster haar spullen heeft kunnen installeren in het gastenverblijf, hoor ik de volgende auto met trailer arriveren. De andere drie volgen kort daarop en een halfuur later zitten we met zijn zessen in het zonnetje te genieten van een kop koffie of thee. Uiteraard met uitzicht op de paarden die nadat ze hun tijdelijke plek hebben geïnspecteerd nu rustig op hun hooi staan te kauwen. Hun eigenaressen werpen een trotse blik op hun vierbenige maatjes terwijl ze vertellen wat hen hiernaartoe heeft gebracht. Ieder haar eigen verhaal, ieder haar eigen droom om verder te komen met haar paard en in haar eigen ontwikkeling. En dat komt goed uit, want de komende dagen gaan we ons helemaal uitleven tijdens een ontdekkingsreis door onze mentale en fysieke balans. Omdat het een onlosmakelijk met het ander verbonden is.


Iedereen voelt dat er tranen gaan vloeien. Van verdriet, van woede en vanuit onbedaarlijke lachbuien. Er gaat ongegeneerd genoten worden van elkaar, van de paarden, van de natuur om ons heen. Samen bekijken we de wereld door de ogen van de paarden en zoeken we uit wat elke deelnemer - menselijk en paardelijk - leuk vindt, lekker vindt en fijn vindt. Hoe ze het liefst communiceren, waar ze in uitblinken en wat ze liever aan een ander overlaten.


We gaan de confrontaties aan die de paarden ons oordeelloos aanreiken via hun gedrag . We onderzoeken op welke punten we onszelf zijn kwijtgeraakt en welke dromen we begraven hebben. We kijken angst en spanning in de ogen, definiëren wat er echt speelt en vinden er een oplossing voor. We gaan op zoek naar ons innerlijke kind of veulen en ontdekken, spelen en experimenteren met wat klopt voor ieder van ons. En aan het eind van de midweek gaat iedereen naar huis als een ander dier (m/p). Zijn de deelneemsters getransformeerd van vrouwen-met-paarden naar bijzonder indrukwekkende combinaties met hun vierbenige maatje. Ze zijn lichter, vrolijker en vrijer geworden en hebben nieuwe energie om samen sterk te zijn en nog krachtiger te worden.


Soms lijkt dit deel van mijn droom verder weg dan ooit. Dan denk ik dat mijn haar volledig wit zal zijn geworden voordat ik dit mag meemaken. Ik hoop dat het eerder zal zijn, want dat betekent dat ik nog meer mensen en hun paarden mag helpen om zichzelf en elkaar (terug) te vinden. Ik kijk er enorm naar uit om de eerste combinatie te mogen begroeten op mijn droomplek. 🐴😊💭


Dit is de droom die ik heb voor mijn bedrijf. Gek genoeg schaamde ik me er een beetje voor om dit te delen. Want zo groot dromen, dat kan toch eigenlijk niet? 😅 En toch... voelt het alsof het ietsje meer werkelijkheid wordt, simpelweg door het zwart-op-wit te zien.

Ondertussen droom ik verder... 🐴😊💭


En jij? Waar droom jij van? Ik hoor het graag!


Hester Stasse, Very Important Horse - Meer ontspanning, plezier en vrijheid met paarden

PS: Resoneert dit met jou? Ook al heb ik mijn droomplek nog niet gevonden, ik kan je wel bij jou op stal komen ondersteunen om de connectie met je paard (nog) verder te verdiepen. Stuur me een berichtje om telefonisch kennis te maken , dan luister ik graag naar jouw droom en vertel ik je wat ik voor je kan betekenen om die te verwezenlijken.

Op de hoogte blijven van mijn blogs en artikelen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .