50% van de combinatie ben JIJ. Fiks jezelf!

 

[Strenge modus aan 😬]

 

De zoveelste verandering in hoofdstel/bit/bijzetteugels/zadel/singel/onderlegger/sporen, de zoveelste keer op ijzers/van ijzers af, de zoveelste locatie, het zoveelste speciale voer, het zoveelste supplement, de zoveelste paardentrainer, de zoveelste (online) methode, het zoveelste YouTube-filmpje, het zoveelste boek...

 

... om je paard te fiksen.

 

En het werkt allemaal niet. Want er is 1 constante:

 

JIJ.

 

Mark Rashid vatte het perfect samen: "Horsemanship is the art of mastering OUR OWN movements, thoughts, emotions and behavior. Not the horses'."

 

Als jij als een hark op je paard zit omdat je stijf staat van de stress, gaat je paard je geen ontspanningsmassage geven. Als jij niet het bos in durft omdat je in geuren en kleuren hebt bedacht hoe je paard daar gaat steigeren, op hol slaan en jullie vervolgens samen onder een vrachtwagen terechtkomen, gaat je paard je geen peptalk geven om toch het erf af te gaan.

 

Als jij je angst en frustratie afreageert door je paard veel te hard been te geven of een flinke mep met je zweep, zullen de meeste paarden daar niet op reageren en zal een enkele je zonder pardon van zijn rug af bokken. #enterecht Als jij je paard telkens met een 10-dagen-onweer-gezicht terugzet in zijn box, paddock of wei, gaat je paard je niet uitnodigen om een leuk hersenwerkje met je te doen om je op te vrolijken.

 

Hij heeft er in alle gevallen last van. Alleen is het niet zijn schuld dat het niet werkt.

 

Bekijk jezelf door de ogen van je paard. Word je bewust van hoe je je beweegt, wat je denkt, wat je doet en wat je voelt. En ga daarmee aan de slag als je schrikt van wat je ziet.

 

JIJ bent die andere 50% van de combinatie. Zorg ervoor dat die zo lekker mogelijk in haar vel zit.

 

Fiks jezelf, dan voelt je paard zich ook stukken beter. En heb je die zoveelste [vul in wat van toepassing is] niet nodig.

 

[Strenge modus uit 😃]

 

Wat doe jij om lekkerder in je vel te zitten?

 

Hester Stasse, Very Important Horse - Betrouwbaar partnerschap met je paard en jezelf

PS: Ga jij met lood in je rijlaarzen naar je paard, omdat je zo graag wilt buitenrijden of wandelen, maar de moed je dus duidelijk in je rijlaarzen gezakt is? #inkoppertje Zit er tijdens jouw buitenritjes of wandelingetjes steevast een XXXXL luier in je rijbroek om de 7 kleuren op te vangen? Overweeg je misschien zelfs om je paard te verkopen, omdat de enige die lachend op zijn rug door het bos rijdt je bijrijdster is? 🙈🏇🌳🌲🌤

Ik help je in 12 weken om die zwarte bril te vervangen door een luchtig roze exemplaartje. Zodat je #SchijtAanDie7Kleuren krijgt. Tijdens het Mindset-Boost voor Buitenruiters en Wandelaars-met-Paard-programma leer je om te ontspannen als het spannend wordt, maak je gehackt van de beren op het ruiterpad, en bouw je dag na dag aan betrouwbaar partnerschap met je paard. Zodat jij straks ook fluitend het bos, strand, de hei of de duinen in trekt met je paard. Stuur me een "YES!" via de mail, dan hoor ik graag je verhaal en kijken we samen of dit programma iets voor jou is. 😃🐴

 

* Let op: mijn antwoord op je mail komt regelmatig bij de ongewenste berichten terecht; houd dus vooral even je spam-box in de gaten.

Op de hoogte blijven van mijn blogs, nieuwe podcast-afleveringen, masterclasses en evenementen?

Laat dan je naam en mailadres achter via deze link .