Schrikt jouw paard overal van?


Gek word je ervan! Als je paard weer eens zonder enige reden opzij springt. Als het elke keer een gedoe is om die ene hoek van de bak door te komen. Als het rodeo wordt op het moment dat je je jas over de bakrand hebt gehangen. Om maar niet te praten over wanneer jullie een tractor, koe of hond tegenkomen tijdens het uitstappen buiten. Laat staan dat er plotseling een plastic zakje opwaait. Echt. Niet. Leuk.

Dan heb je hier misschien ook wel last van:

 • Dressuurwedstrijden lopen telkens uit op een mislukking omdat je paard bang is voor witte hekjes.
 • Je pony is als de dood voor zelfs het kleinste plasje water dat hij tegenkomt.
 • Je krijgt je paard met geen mogelijkheid door die smalle doorgang naar zijn stal.
 • Tijdens een buitenrit springt je pony opzij als er een blaadje uit de boom valt of er een vogel voor hem langs vliegt.
 • Je paard rukt zich telkens los als je hem naar de wei wilt brengen.
 • Je paard weigert om langs vuilcontainers te lopen.
 • Je pony is hartstikke stoer tijdens buitenritten, maar als iemand de was buiten heeft gehangen, gaat hij in galop de andere kant uit.
 • Tijdens springwedstrijden loopt je paard dwars door alle hindernissen heen zodra iemand in het publiek zijn paraplu opent.


Het resultaat is dat…

 • Je jouw ambities om je verder te ontwikkelen in de paardensport in de ijskast hebt gezet.
 • Je geen buitenritten meer maakt.
 • Je regelmatig tijd kwijt bent aan omwegen om spannende situaties te vermijden.
 • Je niet meer ontspannen in je zadel zit.
 • Het zo nu en dan gewoon gevaarlijk is om op je paard of pony te rijden.


…en daardoor is het plezier dat je met je paard dacht te hebben volledig verstoord.

Voorbeelden van dingen waar je paard bang voor kan zijn: wapperende vlaggen, plastic zakjes, vreemde ondergronden, schaduwen, smalle of lage doorgangen, (groot) verkeer, vuilcontainers, honden, koeien, alpaca's, varken, gekke of harde geluiden, mensen die ongebruikelijke dingen doen, boomstronken, vogels...

Staat dat ene ding of dier waar jouw paard of pony van schrikt er niet bij? Neem dan toch contact op - er valt bijna altijd wel iets aan te doen.

Samen vertrouwen opbouwen

Bakkabouters...


... sommige paarden zien er zo nu en dan eentje, sommige zien ze overal en altijd. Ook boskabouters zijn populair. Nou ja, niet bij jou natuurlijk, want wat is het irritant als je paard elke keer gaat racen, bokken, steigeren of compleet bevriest op het moment dat hij iets geks ziet. En bakkabouters kunnen niet alleen je rijplezier grondig bederven, maar ook gevaarlijke situaties veroorzaken.


Gewoon maar accepteren dat je paard zo is? Dat hoeft niet!

Want ik help jou en je paard graag om ontspanning te vinden als je paard het spannend vindt. Schriktraining heet dat, alhoewel we echte schrik zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Anders leert je paard namelijk niets. Door actief aan de slag te gaan met de dingen waar hij van uit zijn stekker gaat en dat stapsgewijs op te bouwen, sta jij steviger in je schoenen de volgende keer dat je in een uitdagende situatie belandt. En je paard ook.

Om alle verschillende bakkabouters die jullie regelmatig tegen het lijf lopen echt de baas te worden is een uurtje training natuurlijk niet genoeg. Een duurzaam resultaat bereiken jullie door meerdere keren jullie monsters in de ogen te kijken. Vandaar dat ik aanraad om het speciale "Bakkabouters de Baas"-traject te volgen. In 4 trainingen* pakken we de verschillende categorieen van dingen waar de meeste paarden bang voor zijn aan: afwijkende ondergronden, onder en langs spannende dingen lopen, plotselinge bewegingen en dingen die recht op jullie afkomen of jullie achtervolgen.

De eerste training-met-adviesgesprek duurt overigens zo'n 2 uur omdat we eerst samen bespreken waar je paard en jij tegenaan lopen en wat jullie achtergrond en omstandigheden zijn. Op die manier kan ik je ook tips geven om het je paard en jou waar mogelijk nog beter naar de zin te maken. Want dat zorgt sowieso voor (nog) meer ontspanning.


* Let op: Sommige combinaties zullen na die 4 trainingen alle uitdagingen met twee vingers/hoeven in hun neus aankunnen, terwijl er voor (hoog)gevoelige paarden en/of mensen meer trainingen nodig kunnen zijn om hetzelfde resultaat te bereiken.


Na mijn trainingen...

* begrijp jij je paard beter en je paard jou.

* weet je welke signalen je paard geeft om te laten merken dat hij het spannend vindt en heb je geleerd hoe je hem kunt helpen om rustig te worden.

* ben je je bewust van je eigen spanning en hoe je die loslaat.

* ben je ook op momenten dat je paard zijn dag niet heeft in staat om je aanpak zo aan te passen dat jullie toch samen genieten.

* weet je wat je moet doen om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe je het kunt omzetten in positief gedrag.


En wordt het dus een stuk fijner en veiliger voor jou en je paard.

Je paard en jij een stuk stoerder - dat is het doel van het "Bakkabouters de Baas"-traject.

Reacties van klanten:

Greet: Ik heb schriktraining van Hester gehad , na een trauma van mijn vorige paard. Mijn vertrouwen was ik kwijt , ook in mijn nieuwe paard. Hester heeft ons zo ongelofelijk geholpen , zo dankbaar daarvoor. Door haar rust, liefde en passie en inzicht , zoveel van haar geleerd , ook over mijzelf . Daardoor ben ik veel beter gaan communiceren met mijn paard, en is iedere keer een feestje !

Marleen: "Hele leuke schriktraining gehad. Bomproof onze Goof.👍🏼😉"

Je investering in jou en je paard

Jouw investering voor zo'n superleerzaam "Bakkabouters de Baas"-traject , dat ook nog eens hartstikke leuk is voor jou en je paard, is behalve tijd, inzet en plezier samen met je paard, 405 euro voor in totaal 4 afspraken . Dit is inclusief een uitgebreid tips- en adviesgesprek op basis van de Gedrags-, Welzijns- en Relatiecheck, met aansluitend de eerste schriktraining (totale duur zo'n 2 uur) en 3 trainingen van zo'n anderhalf uur. Dit bedrag is exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk even in het onderstaande tarievenschema wat dat voor jou zou betekenen. Overigens krijg je het e-book "Omgaan met Bos- en Bakkabouters" over spanningssignalen bij je paard en wat je het beste kunt doen als het spannend wordt t.w.v. 14,95 euro cadeau!


Enkel een keertje met een van jullie plaaggeesten aan de slag?

Dat kan ook! Voor een losse schriktraining met een specifiek onderwerp waar jullie telkens weer tegenaanlopen, vraag ik een investering in jou en je paard van 95 euro per keer (onafhankelijk van hoe lang we bezig zijn; meestal zo'n 1,5 uur) exclusief reiskosten vanaf Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Kijk even in het onderstaande tarievenschema wat dat voor jou zou betekenen.

Als aanvulling op coaching/training bij jou op locatie, kunnen we ook een of meerdere keren Op Afstand afspreken, zodat ik je specifieke, op jou en je paard afgestemde tips kan geven via de telefoon, Skype of Zoom. Daarnaast is het mogelijk om mij live mee te laten kijken via je telefoon en we via je oortjes met elkaar praten. Hiervoor vraag ik een investering van 65 euro/uur (een korter of langer gesprek dan een uur kan uiteraard ook).

Online Anti-Bakkabouter-coaching/training

€65,= per uur (korter/langer kan ook)

"Bakkabouters de Baas"-traject

€405,=

excl. 4x reiskosten

Na de Vliegende Start 3 keer bij je paard en jou op locatie aan de slag met spannende situaties. In de trainingsperiode kan je me onbeperkt appen of sms'en voor vragen en tips. Daarnaast krijg je het e-book "Omgaan met Bos- en Bakkabouters" t.w.v. €14,95 cadeau!

Komt het jou financieel gezien beter uit om in 3 termijnen van 145 euro excl. reiskosten te betalen? Mail me via hester@veryimportanthorse.nl

Losse "Bakkabouters de Baas"-training

€95,= per keer

excl. 1x reiskosten

Geldig tot één jaar na aankoop. De reiskosten voldoe je voor elke training bij jou en je paard op stal. Komt het jou financieel gezien beter uit om in termijnen te betalen? Stuur me een mailtje via hester@veryimportanthorse.nl dan regelen we het.

Een training duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. De Vliegende Start-Training met Adviesgesprek zo'n 2 uur. Trainingen kunnen 1 of meerdere pauzes bevatten, afhankelijk van de leeftijd, ervaring en het gedrag van het paard. Je leest de verdere voorwaarden onderaan deze pagina.

Sta jij ook te trappelen om korte metten te maken met jullie bak- of boskabouters? Ik wel!

Bel, app of mail me om gratis de mogelijkheden te bespreken via een (video)belafspraak (let op: mijn antwoord kan bij je ongewenste berichten/spam terecht komen, dus houd dat even in de gaten als je niet uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord hebt gekregen). Heeft je paard of pony specifieke uitdagingen? Laat het dan van tevoren even weten, zodat we daar in de trainingen op kunnen focussen.

Een speeltuin voor paarden en mensen - daar verander ik jullie buiten- of binnenbak in als ik een schriktraining voor meer personen kom geven

Schriktraining in een Groep: Met meer is het nog leuker!

Ken je nog iemand bij jou op stal of in de buurt die wel zo’n training zou kunnen gebruiken? Of ben je voor je manege, pensionstal of rijvereniging op zoek naar een activiteit die niet alleen hartstikke leuk is, maar waar je ook een heleboel van leert? Dan is een schrik- en obstakeltraining voor meer personen iets voor jullie!

In groepjes van maximaal 4 combinaties gaan we aan de slag. Uiteraard kunnen we meerdere groepjes van 4 op een dag plannen. Bijkomend voordeel van samen trainen is niet alleen dat het veel leuker is, maar ook dat je van elkaar kunt leren. Je ziet hoe de andere combinaties met hun verschillende karakters en achtergronden op de uitdagingen reageren vergeleken met hoe jij en je paard dat doen. Natuurlijk kan je ook van paard wisselen om eens te kijken hoe dat voelt.

Naast de training(en) zelf kan ik een (online of live) lezing geven over hoe het komt dat paarden zo heftig kunnen reageren en wat je daaraan kunt doen. Zo kan je de theorie direct in de praktijk uitproberen en haal je het maximale uit de training.

Heb jij er net zoveel zin in als ik? App of mail me voor meer informatie (let op: mijn antwoord kan bij je ongewenste berichten/spam terecht komen, dus houd dat even in de gaten als je niet uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord hebt gekregen).


Hester Stasse, Very Important Horse

Reiskostenschema

Paardengedragstrainingen vinden normaalgesproken plaats op de locatie waar het paard staat. Op aanvraag is het mogelijk om een training te boeken op een locatie in de buurt van Eindhoven (buitenbak). Hiervoor vraag ik een investering van 25 euro voor de huur van deze locatie.

De reiskosten zijn gebaseerd op de snelste route volgens Google Maps vanaf 5694 SP Son en Breugel . Hierbij hanteer ik standaardbedragen op basis van de reisafstand enkele reis volgens het schema.

Afspraken wat verder van me vandaan probeer ik zoveel mogelijk op dezelfde dag te plannen. Bij meerdere klanten op dezelfde dag in dezelfde regio gaan de reiskosten per bezochte locatie omlaag volgens het schema. Ik kan helaas niet altijd garanderen dat dit lukt.

Let op! Het is ook mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Hierbij stuur je me opnames van waar je tegenaanloopt en/of je trainingen, maar ik kan ook live meekijken als je je telefoon op een statief zet en oortjes gebruikt met een voldoende groot bereik.

Aanvullende informatie

A lle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden . Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Betaling in termijnen is mogelijk . Stuur graag een mailtje * om te bespreken wat haalbaar is voor jou.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je de complete coachings- en/of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.


Voor trainingen en workshops met groepen van twee of meer mensen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen - mail *, app of bel even om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Zeker bij grotere groepen is het een aanrader om de training(en), clinic(s) of workshop(s) te combineren met een lezing over hetzelfde onderwerp.


* Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!