Thuis op de bank meer te weten komen over paardengedrag? Een online masterclass over paardengedrag is daar perfect voor. Geen reistijd of -kosten, corona- en andere ziektes proof, je favoriete hapje en drankje bij de hand en toch de vragen kunnen stellen die jou en je paard weer een stap verder brengen.

Ondertussen heb ik er al een groot aantal gegeven en de reacties zijn telkens heel enthousiast. Over deze onderwerpen praat ik graag: "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard", " Leer ontspannen bij en op je paard", "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" en "'Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?". Hieronder lees je er meer over, terwijl je helemaal onderaan een lijstje met de details vindt die gelden voor alle online masterclasses die ik geef en veelgestelde vragen (FAQ) hierover.

Samen genieten als je in het bos, op de hei, in de duinen of op het strand op pad gaat. Wil jij dat ook? Ik begeleid amazones en ruiters zowel ter plaatse als op afstand. Meer informatie over mijn trainingen vind je hier.

Reacties van deelnemers aan de vorige online masterclasses "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard":

Willem: "Webinar ontspannen buiten rijden gevolgd. Duidelijk en overzichtelijk. Buitenritten zijn ondertussen een vanzelfsprekendheid geworden. Top!"

Shanna: "Webinar gevolgd van Hester. Zeer duidelijk verhaal. Geeft me handvatten voor het ontspannen buitenrijden. Veel inzicht gekregen in het gedrag bij mijn paard. En hoe ik dit kan oplossen. Ze kwam op mij over als een kundig en prettig persoon."

Monique: "Ik ken Hester al een tijdje, wat een leuk en oprecht mens! Ik geniet altijd van haar humoristische plaatjes, en van haar mooie verhalen over buitenrijden en -wandelen. Toen ik zag dat ze daar een masterclass over ging geven, heb ik me dus aangemeld. Ik weet al veel van trainingspsychologie, het managen van spanning, etc, maar toch was deze masterclass zeker verhelderend. Een mooi, compleet en duidelijk verhaal, waar alles eens goed op een rijtje wordt gezet. Ik heb er ook weer nieuwe inzichten uit gehaald: ik ga meer aan de slag met 'heen en terug', en ga zeker de handige checklist invullen die we erbij kregen! Ik ben ervan overtuigd dat dit Destiny en mij gaat helpen om met steeds meer ontspanning samen op stap te gaan."

Chantal: "Dikke aanrader die masterclass! Sindsdien zijn onze buitenritten verbeterd en nu zijn ze feestjes! Tuurlijk schrikt mijn pony nog weleens, maar we hoeven er samen geen drama meer van te maken en ik zie nu in dat afstappen als de spanning te hoog is niet als verliezen is, maar samen het spannende trotseren is!"

Online Masterclass "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard"

 

Buitenrijden en wandelen met een paard vind ik een paar van de meest fantastische dingen om te doen. Samen met je vierbenige maatje genieten van de natuur, de vergezichten en elkaar. DE manier om even alle spanning achter je te laten.

 

Alleen zijn niet alle paarden even enthousiast om van hun maatjes en de hun bekende plek weg te gaan. En sommige paarden doen dat wel, maar gaan onderweg gekke dingen doen waardoor je allesbehalve ontspannen terugkeert. Het kan ook zijn dat jij je zelf niet helemaal veilig voelt naast of op je paard omdat er een keer onderweg iets is gebeurd, of omdat je fantasie telkens op hol slaat. Logische redenen om je buitenrij- en wandeldroom voor je uit te schuiven. Wil jij hier verandering in brengen? Daar help ik je graag bij!

 

Er zijn 5 factoren die van jouw buitenrit of wandeling een feestje of een flop kunnen maken:

  1.  

  2. 1. het basis spanningsniveau van je paard;

  3.  

  4. 2. hoe je paard omgaat met spannende situaties, dingen en dieren;

  5.  

  6. 3. hoe makkelijk je paard van zijn erf of maatjes vandaan gaat;

  7.  

  8. 4. jouw basis spanningsniveau;

  9.  

  10. 5. hoe jij reageert als je paard iets spannend vindt.

 

Als je paard of jij op een van deze punten een dikke onvoldoende scoort, dan raad ik je aan om daar eerst mee aan de slag te gaan. In de Online Masterclass "Ontspannen Buitenrijden en Wandelen met je Paard" ga ik op elk van de 5 factoren in en geef ik je tips om jullie eerste stappen te zetten op weg naar ontspannen ritten en wandelingen met je paard of pony.

 

Zodat jullie binnenkort meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen in de natuur!


Iets voor jou? Op donderdag 19 juni geef ik deze online masterclass voor de 14e keer op rij. Kan je niet die dag? Waarschijnlijk geef ik hem over een tijdje opnieuw, dus laat hier je mailadres achter om op de hoogte te blijven. Of bestel gewoon de opname ; dat kan ook.

 

Hester Stasse , Very Important Horse - Meer plezier, ontspanning en vrijheid met paarden

PS: Alvast lezen over De 5 factoren die van jouw buitenrit een feestje of een flop kunnen maken? Ik heb er een reeks artikelen met tips over geschreven waarvan je het eerste deel hier vindt.

PPS: Op de hoogte blijven van nieuwe online masterclasses, artikelen, blogs, tips en zo nu en dan een aanbieding? Meld je dan aan voor Inspiratie voor Jou en je Very Important Horse .

Ontspannen wandelen met of rijden op je paard - is dat iets waar jij enkel van droomt? Op 9 maart gaf ik tips om van je droom werkelijkheid te maken tijdens de online masterclass "#blijmens - Leer ontspannen bij en op je paard" . Wil je de opname bestellen? Klik dan op deze link.

"#blijmens - Leer ontspannen op of bij je paard"

 

In deze Online Masterclass ga ik in op de 50% van de mens-paard-combinatie die net zo belangrijk is als je paard:

JIJ!

Want als jij met samengeknepen billen op je paard zit of ernaast staat, dan zal je paard net zo min ontspannen zijn. Ik vertel je hoe dat komt en geef je tips om jouw spanning of angst om te zetten in rust en vertrouwen. Je krijgt oefeningen om met/bij/op je paard te doen, maar ook dingen waar je mee aan de slag kunt als je niet bij je vierbenige lieveling bent.

Uiteraard kan je me daarnaast al je vragen stellen over waar jij tegenaan loopt met je paard en jezelf.

Aan het eind van deze masterclass vertel ik je graag meer over de speciale variant voor buitenruiters en wandelaars-met-paard van het programma "#SchijtAanDie7Kleuren - Mindset-Boost voor Paardenmensen" waarin we in 12 weken samen aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat je paard en jij even zen zijn. Als je je daarvoor inschrijft, krijg je je investering in deze Online Masterclass als korting en kijk je hem dus in feite gratis, terwijl je wel al gelijk de weetjes en tips die ik geef kunt uitproberen bij of op je paard.

Iets voor jou? Je kunt de opname van de vorige editie bestellen via deze link .


Tot gauw!
Hester Stasse, Very Important Horse

Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?


Als je nog niet zo lang met paarden omgaat, kan je je soms verbazen over hoe heftig ze op iets (bijvoorbeeld een plastic zakje) kunnen reageren. Ook als je nog niet veel weet over hoe je een paard traint en hoe hij de wereld ziet, zal je regelmatig vastlopen omdat je paard iets heel anders doet dan jij in gedachten had. Na deze online masterclass begrijp je hoe paarden leren en waarnemen en hoe dat doorwerkt in je trainingen, bij het rijden en in de omgang.


Regelmatig merk ik dat niet iedereen die paardrijdt, een paard of pony heeft, of er eentje verzorgt zich bewust is van bijvoorbeeld

* Welke kleuren je paard het beste waarneemt en dat hij de wereld om zich heen heel anders ziet dan wij;

* Hoe je paard andere dingen dan wij hoort, ruikt en voelt en waarom hij daar zoveel spanning door kan opbouwen;

* Hoe belangrijk timing is in je training, maar ook op andere momenten;

* Waarom je paard soms niets lijkt te leren als je hem beloont of straft;

* Hoe je paard een bepaalde situatie soms heel anders kan zien dan jij.

Gaan er bij jou geen belletjes rinkelen als je dit leest? Of twijfel je? In de online masterclass "Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?" krijg je alle puzzelstukjes in handen zodat jij straks


je paard veel beter begrijpt!


Ik laat filmpjes zien van veelvoorkomende situaties waarbij ik toelicht wat er gebeurt. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen over waar jij zelf tegenaan bent gelopen met je paard, want er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Hierdoor heb je aan het eind van de masterclass, die zo'n 2,5 uur duurt, een heleboel tips en kennis verzameld zodat je je paard een stuk beter begrijpt en hij ook weet wat jij bedoelt.


En jullie dus meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen.


Iets voor jou? Binnenkort komt deze en andere masterclasses beschikbaar als on demand-webinarreeks, waarvan je de verschillende delen los kunt bestellen en bekijken. Mogelijk geef ik hem over een tijdje nog een keer live ook; je kunt je mailadres achterlaten via deze link om op de hoogte te blijven. Overigens kan je ook de opname bestellen van de vorige editie als je liever niet wilt wachten.

Superleuk als je gaat kijken!


Hester Stasse, Very Important Horse

PS: Deze masterclass heb ik op eerder gegeven onder de namen "Kruip in de Huid van je Paard" en "Gebruiksaanwijzing voor je Paard".

PPS: Heb je in 2020 zowel de online masterclass "Blij Paard Blij Mens" als de online masterclass "Ontspannen Buitenrijden" gevolgd, dan denk ik dat je alles al weet wat ik in deze masterclass vertel.

Bos- en bakkabouters - veel paarden zien ze, maar hoe kan dat eigenlijk?

Is jouw paard bang voor zijn schaduw? Tijdens de online masterclass "'Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?" vertel ik je wat daarachter kan zitten.

Waarom vindt je paard plastic eigenlijk eng?

Waarom vinden paarden bewegend plastic eigenlijk zo spannend? Ik vertel je er alles over in mijn de online masterclass "Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?".

Reacties van deelnemers aan vorige edities van "Hoe leren paarden en hoe zien ze de wereld?":

Wendie: "Super informatief en leerzaam."

Caby: "Weer top!"

Wat hebben paarden nodig?


Als je nog niet zo lang met paarden omgaat, maar ook als je voor het eerst paarden aan huis hebt, zou je misschien weleens wensen dat er een gebruiksaanwijzing bij zat. Want weet jij precies wat hij allemaal nodig heeft om zich lichamelijk en geestelijk optimaal te voelen? Hoe je voor optimaal paardenwelzijn zorgt?


Regelmatig merk ik dat niet iedereen die paardrijdt, een paard heeft of er een verzorgt zich bewust is van wat paarden van nature nodig heeft om goed in hun vel te (blijven) zitten. Behalve lichamelijke klachten, kunnen sommige paarden allerlei vormen van ongewenst, agressief en hinderlijk gedrag gaan vertonen als er niet aan hun natuurlijke behoeften is voldaan. Andere paarden sluiten zich mentaal volledig af, of gedragen zich als robots. Als jij graag wil dat je paard zich helemaal happy voelt, zijn eigen hersens kan gebruiken en niet onnodig lichamelijke klachten gaat vertonen, dan is deze online masterclass iets voor jou!


Ik geef je alle puzzelstukjes in handen die je nodig hebt zodat jij straks


je paard niet alleen van binnen en van buiten kent en begrijpt, maar haar/hem ook kunt geven wat zij/hij nodig heeft.


Ik laat filmpjes zien van veelvoorkomende situaties waarbij ik toelicht wat er gebeurt. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen over waar jij zelf tegenaan bent gelopen met je paard, want er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Hierdoor heb je aan het eind van de masterclass, die zo'n 2,5 uur duurt, een heleboel tips en kennis verzameld zodat je weet hoe je ervoor kunt zorgen dat je paard zich lekker(der) in zijn vel voelt.


En jullie dus meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen!


Iets voor jou? Op woensdag 15 september gaf ik deze masterclass onder de naam "Gebruiksaanwijzing voor je Paard". Ik geef hem ongetwijfeld over een tijdje nog een keer onder de nieuwe naam, dus laat je mailadres achter via deze link om op de hoogte te blijven. Overigens kan je ook de opname bestellen van de vorige editie als je liever niet wilt wachten.

Tot gauw bij deze online masterclass!


Hester Stasse, Very Important Horse

PS: Deze masterclass heb ik eerder gegeven onder de namen "Kruip in de Huid van je Paard" en "Gebruiksaanwijzing voor je Paard".

PPS: Heb je in 2020 zowel de online masterclass "Blij Paard Blij Mens" als de online masterclass "Ontspannen Buitenrijden" gevolgd, dan denk ik dat je alles al weet wat ik in deze masterclass vertel.

Wat heeft je paard nodig om helemaal happy te zijn? Ik vertel het je in de online masterclass "'Wat hebben paarden nodig?"

Onze tamme paarden hebben nog steeds dezelfde behoeften als wilde paarden

Onze "tamme" paarden hebben van nature nog steeds dezelfde behoeften als wilde paarden. Wordt daar niet aan voldaan, dan kunnen ze ziek worden of ongewenst en zelfs gevaarlijk gedrag gaan vertonen.

Reacties van deelnemers aan vorige edities van "Wat hebben paarden nodig?":

Wendie: "Super informatief en leerzaam."

Caby: "Weer top!"

"Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'"


Vraag jij je weleens af wat je paard je probeert te vertellen via zijn lichaamstaal? En zou je ook meer willen weten over de signalen die jij je paard onbewust geeft? Dan is deze online masterclass echt iets voor jou!


Paardentaal

In de Online Masterclass "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" bladeren we als het ware door het woordenboek "Paards-Nederlands / Nederlands-Paards". Ik laat je zien wat je paard je vertelt via zijn lichaamstaal: hoe hij zich voelt, wat hij jou wil zeggen, en wanneer hij een situatie te spannend vindt worden. We kijken samen naar hoe je ziet dat je paard bang/blij/moe/geirriteerd/ziek/opgewonden is. Maar ook naar de kleinere signalen waaraan je kunt merken dat zijn spanning toeneemt. Uiteraard krijg je tips om op een positieve manier om te gaan met wat je paard tegen je "zegt".


Mensentaal

Een gesprek werkt natuurlijk twee kanten uit. Dus ga ik ook in op wat wijzelf onze paarden - vaak onbewust - zeggen. Zoals wat jij uitstraalt via je lichaamstaal, energie, positie en acties en hoe je paard dat interpreteert. Verder bespreken we hoe je het beste kunt reageren als je merkt dat je paard en jij elkaars spanning versterken.


Praktijkvoorbeelden

Tijdens de Masterclass laat ik foto's en filmpjes zien van veelvoorkomende situaties waarbij ik toelicht wat er speelt. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen over waar jij zelf tegenaan bent gelopen met je paard, iets waarmee je niet alleen jezelf maar ook de andere deelnemers helpt. Aan het eind van de masterclass heb je dan ook een hoofd vol tips, handigheidjes en kennis verzameld zodat ook je paard en jij elkaar beter gaan begrijpen.


En jullie meer en meer ontspanning, plezier en vrijheid beleven samen!


Let op: weet jij al een heleboel over de lichaamstaal van paarden; herken je bijvoorbeeld de kalmerende signalen en de verschillende gezichtsuitdrukkingen van paarden, dan denk ik dat je geen nieuwe kennis opdoet tijdens deze masterclass. Zeker niet als je ook al veel ervaring hebt met hoe jouw lichaamstaal overkomt op je paard. Weet je hier echter nog weinig over, dan ben je van harte uitgenodigd!


Iets voor jou? Op woensdag 16 maart gaf ik deze masterclass voor de achtste keer. Kon je die avond niet? Blijf dan van volgende edities op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Overigens kan je ook de opname bestellen als je liever niet wilt wachten . ;-)

Tot gauw bij deze online masterclass!


Hester Stasse, Very Important Horse

Paardenfluisteren - het klinkt magisch en dat is het ook als je een mens en een paard moeiteloos samen door de bak of de natuur ziet bewegen. Maar dat betekent niet dat jij het niet zou kunnen leren. Want net als een vreemde taal leren lezen en spreken, is het een kwestie van weten wat de ander precies zegt en hoe jij jouw boodschap zo helder mogelijk overbrengt.

In de Online Masterclass "Paardentaal begrijpen en leren 'spreken'" help ik jou en je paard op weg. Je leert paardentaal (nog) beter te begrijpen EN komt erachter hoe je ervoor zorgt dat je paard jou ook beter "verstaat". Zodat ook jij straks een paardenfluisteraar bent.

Reacties van deelnemers aan de vorige online masterclass over paardentaal:

Annelies: "Heel leuk en leerzaam en herkenbaar. Heel knap om dit zo te presenteren. Chapeau!"

Sylvia: "Leuk en leerzaam. Er zit toch altijd weer iets nieuws tussen of je kunt het gebruiken als opfrisser van je geheugen."

Samenwerken gaat veel beter als je elkaar begrijpt. Wil jij dat ook? Ik help jou en je paard graag om jullie communicatie te versoepelen. Bij jou op stal of op afstand.

Problemen op de poetsplaats met je paard

Weet jij waarom niet alle paarden de poetsplaats een feestje vinden?

Online Masterclasses - alle informatie op een rijtje:

* Datum en tijd: vind je bij de afzonderlijke masterclasses

* Plaats: achter je laptop, pc, tablet of telefoon op je bank, leunstoel, bed, bad of yogamat

* Duur: zo'n 2-2,5 uur - ik ga sowieso door totdat alle vragen beantwoord zijn

* Aantal plekken beschikbaar: 25

* Investering in jou en je paard: 19,95 (#blijmens en "Wat hebben paarden nodig?") of 29,95 euro

* Resultaat: jij begrijpt je paard beter en je paard jou, je verzamelt tips, handigheidjes en een hoofd vol nuttige kennis die je direct kunt inzetten, je krijgt handvatten aangereikt om zelf meer ontspanning en zelfvertrouwen te vinden

* Uiteraard ontvang je een bevestiging van je inschrijving per e-mail

* De dag na de uitzending van de Online Masterclass krijg je automatisch een link in je inbox zodat je hem nog 7 dagen opnieuw kunt bekijken wanneer je wilt en hoe vaak je wilt. (En je de opname stil kunt zetten - wel zo handig om even aantekeningen te maken van de tips die ik je geef. ;-) )

* Mochten alle 25 plekken bezet zijn, dan prik ik een extra datum, dus stuur graag even een mailtje of app'je als dit het geval is. Ook als je op de geplande datum niet kan, hoor ik dus graag van je.

* Lukt het je gewoon niet om er live bij te zijn of om de week erna de opname te bekijken, en zou je toch graag een opname willen zien van een van de masterclasses die ik heb gegeven? Hier kan je die bestellen tegen precies dezelfde voorwaarden en voordelen als iemand die live meedoet.

FAQ - Veelgestelde vragen over de online masterclasses


Wat is een online masterclass?

In feite is het een lezing, maar dan online.


Moet ik al meedoen aan een programma of training/coaching bij je volgen om mee te kunnen doen?

Nee, je kunt ook zonder dat je ooit iets met mij te maken hebt gehad meedoen. Soms zal ik voor extra verdieping verwijzen naar een van de andere masterclasses die ik geef, maar ik zal sowieso dat wat ik vertel zo goed mogelijk verduidelijken als je daar vragen over hebt.


Hoe kan ik meedoen?

Je schrijft je in via de link die je bij de verschillende masterclasses vindt en die je naar de website van WebinarGeek leidt. Vervolgens voldoe je de gevraagde investering in jou en je paard(en). Hierna krijg je een mail in je inbox met daarin jouw persoonlijke kijk-link die werkt zodra ik live ben op de aangegeven dag en tijdstip.


Wat kan ik verwachten tijdens je online masterclass?

Ik deel heel veel handige weetjes en tips waar je gelijk mee aan de slag kunt met je paard. Daarnaast laat ik foto's en filmpjes zien om dat wat ik vertel toe te lichten.


Ben ik zelf ook in beeld tijdens de masterclass?

Nee, ik ben de enige die te zien is, dus je kan gerust in je pyjama of in bad kijken. ;-) Je vragen stel je via de chatfunctie. Je hoeft dus ook geen camera of microfoon op je computer of laptop te hebben om te kunnen kijken.


Ik ben geen "master" in paardrijden, of heb nog maar net een paard. Kan ik dan ook meedoen?

Jazeker! De meeste masterclasses die ik geef zijn gericht op mensen die zich nog niet zo heel erg verdiept hebben in paardengedrag en de training en verzorging van paarden. Begrijp je iets niet, dan kan je uiteraard altijd om uitleg vragen tijdens of na de masterclass.


Waarom zijn er maar 25 plekken beschikbaar in totaal?

Het belangrijkste vind ik dat je iets aan mijn masterclass hebt en dus wil ik alle vragen kunnen beantwoorden die gesteld zijn. Met meer dan 25 deelnemers wordt dat ondoenlijk. Ik ga sowieso door totdat alle vragen beantwoord zijn.


Waarom zijn jouw online masterclasses niet gratis?

Omdat ik je geen verkoopverhaal voorschotel met enkel open deuren, zoals ik zelf weleens heb meegemaakt. Nee, voor jouw investering krijg je tips waar je echt verder mee komt met je paard. En dat bewijzen de positieve ervaringen die deelnemers aan vorige masterclasses met me delen zodra ze merken hoeveel positiever hun paard is gaan reageren.


Kan ik de masterclass ook later of opnieuw bekijken?

Ja, dat kan! De ochtend na de live uitzending ontvang je automatisch een link in je mailbox, zodat je de opname nog 7 dagen kunt bekijken. Wanneer en hoe vaak je maar wil. Heb je vragen, dan kan je die altijd stellen via de mail, chat of tijdens een gratis Blij Paard Blij Mens-gesprek .

Daarnaast is het mogelijk om opnames van vorige masterclasses te bekijken tegen dezelfde voorwaarden als wanneer je live meedoet.


Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me dan even een mailtje of stuur me een app'je via +31 6 8007 4489 en ik vertel je graag wat je wilt weten. :-)